Ensalada de pasta amb tomaques balsàmiques, formatge de cabra i alfàbega
Ingredients (4 comensals)
·
300 grams de pasta
·
1 pit de pollastre
·
2 rodanxes grosses de roll de cabra
·
Oli d'oliva verge extra
·
Sal
·
Pebre negre acabat de moldre.
Per a les tomaques
·
40 grams d'oli d'oliva verge extra
·
40 grams de vinagre balsàmic de Mòdena
·
1 dent d'all
·
270 grams de tomaques còctel (Xerri o cirera)
·
8 fulles grans d'alfàbega fresca
·
Sal
·
Pebre negre acabat de moldre.
Elaboració:
1. Prepara
amb una o dos hores d'antelació les tomaques perquè es refresquen i pronuncien
els sabors. Llava'ls bé i talla'ls per la mitat, posa'ls en un bol. En una paella
posa l'oli d'oliva i el vinagre balsàmic de Mòdena, pela el dent d'all, retira
el germen de l'interior i ratlla'l, incorporant-lo a la paella.
2. Calfa
a foc lent i quan comence a bambollejar, deixa'l uns minuts perquè reduïsca
lleugerament.
3. Banya
amb este adob les tomaques, salpiméntales al gust i afig alfàbega.
4. Deixa
refredar totalment, cobreix amb film transparent i deixa reposar en el
frigorífic.
5. Cou
la pasta en abundant aigua salada fins que estiga al punt, llavors refreda-la
perquè quede solta, açò en el cas de voler prendre el plat de pasta fred, si ho
prefereixes calent, no refredes la pasta mescla-la després amb el suc de cocció
del pollastre.
6. En
una paella amb un poc d'oli d'oliva, fes el pit filetejat o tallat en trossets,
marcant-la bé perquè es dore la superfície, però deixant-la sucosa en el seu
interior, per això no convé que els filets siguen molt fins.
7. Mescla
la pasta amb el pollastre i els seus sucs, serveix-la en els plats i reparteix
sobre ella les tomaques balsàmiques i el formatge roll de cabra esmollat, acaba
regant amb la vinagreta i decorant amb unes fulles fresques d'alfàbega.
Bon profit!
Comentaris