dijous, 21 de juny de 2012

Ensalada de pasta amb tomaques balsàmiques, formatge de cabra i alfàbega







 Ingredients (4 comensals)

·         300 grams de pasta
·         1 pit de pollastre
·         2 rodanxes grosses de roll de cabra
·         Oli d'oliva verge extra
·         Sal
·         Pebre negre acabat de moldre.

Per a les tomaques
·         40 grams d'oli d'oliva verge extra
·         40 grams de vinagre balsàmic de Mòdena
·         1 dent d'all
·         270 grams de tomaques còctel (Xerri o cirera)
·         8 fulles grans d'alfàbega fresca
·         Sal
·         Pebre negre acabat de moldre.

Elaboració:

1.       Prepara amb una o dos hores d'antelació les tomaques perquè es refresquen i pronuncien els sabors. Llava'ls bé i talla'ls per la mitat, posa'ls en un bol. En una paella posa l'oli d'oliva i el vinagre balsàmic de Mòdena, pela el dent d'all, retira el germen de l'interior i ratlla'l, incorporant-lo a la paella.
2.       Calfa a foc lent i quan comence a bambollejar, deixa'l uns minuts perquè reduïsca lleugerament.
3.       Banya amb este adob les tomaques, salpiméntales al gust i afig alfàbega.
4.       Deixa refredar totalment, cobreix amb film transparent i deixa reposar en el frigorífic.
5.       Cou la pasta en abundant aigua salada fins que estiga al punt, llavors refreda-la perquè quede solta, açò en el cas de voler prendre el plat de pasta fred, si ho prefereixes calent, no refredes la pasta mescla-la després amb el suc de cocció del pollastre.
6.       En una paella amb un poc d'oli d'oliva, fes el pit filetejat o tallat en trossets, marcant-la bé perquè es dore la superfície, però deixant-la sucosa en el seu interior, per això no convé que els filets siguen molt fins.
7.       Mescla la pasta amb el pollastre i els seus sucs, serveix-la en els plats i reparteix sobre ella les tomaques balsàmiques i el formatge roll de cabra esmollat, acaba regant amb la vinagreta i decorant amb unes fulles fresques d'alfàbega.
Bon profit!