Salsa de Mostassa i Anet (Eneldo)


La Salsa de mostassa i anet és una aposta a guanyar si se servix junt el salmó fumat, el tradicional  o salmó marinat a casa. També pot acompanyar altres tipus de peix o el carpaccio.
La salsa de mostassa i anet és molt senzilla de fer, basta de disposar d'una bona base, en este cas una salsa de mostassa de qualitat amb llavors o sense elles, penseu que ha d'estar a l'altura del plat que acompanyarà. La resta d'ingredients pot ser més o menys habitual en totes les cuines, si no disposes d'anet fresc (molt fàcil de trobar en el supermercat refrigerat o encomanant-lo al botiguer habitual), pots utilitzar el sec, la ginebra és opcional, però una cullerada d'una bona ginebra aporta un matís excel·lent.

Ingredients: Proporció

·         2 cullerada sopera de mostassa de Dijon (pots utilitzar salsa de mostassa amb llavors o sense elles)
·         3 c/s d'oli de llavors o d'oliva verge extra suau
·         1 c/s de vinagre de vi blanc (també pots utilitzar de poma o Xerés)
·         1 c/s de ginebra
·         1 c/s d'anet (si és possible fresc)
·         1 cullera de les de cafè, de sucre,
·         1 c/c pebre negre acabat de moldre al gust.

Elaboració:
L'elaboració de la salsa de mostassa i anet per a acompanyar el salmó fumat o marinat, a penes necessita explicació, és qüestió de mesclar ingredients.

1.       Comença posant en un bol la salsa de mostassa, afig l'oli, nosaltres generalment utilitzem un oli d'oliva verge extra de sabor suau o un oli de fruites seques, el d'anous i el d'avellanes li van molt bé.
2.       Incorpora el vinagre, la ginebra, el sucre, el pebre negre i l'anet, mescla bé, fins que tots els ingredients estiguen ben integrats. Prova la salsa per si fóra necessari rectificar d'alguna espècia o  es pot fer un poc més lleugera i suau afegint un poc més d'oli.
3.       Prepara la salsa de mostassa i anet amb temps, després posa-la en un pot amb tapa hermètica i reserva ben tancada en el frigorífic.
4.       Retira-la uns minuts abans de servir perquè no estiga excessivament freda.

Comentaris

Entrades populars