Salsa de Mostassa i Anet (Eneldo)
La Salsa de
mostassa i anet és una aposta a guanyar si se servix junt el salmó fumat, el
tradicional o salmó marinat a casa. També
pot acompanyar altres tipus de peix o el carpaccio.
La salsa de
mostassa i anet és molt senzilla de fer, basta de disposar d'una bona base, en
este cas una salsa de mostassa de qualitat amb llavors o sense elles, penseu
que ha d'estar a l'altura del plat que acompanyarà. La resta d'ingredients pot
ser més o menys habitual en totes les cuines, si no disposes d'anet fresc (molt
fàcil de trobar en el supermercat refrigerat o encomanant-lo al botiguer
habitual), pots utilitzar el sec, la ginebra és opcional, però una cullerada
d'una bona ginebra aporta un matís excel·lent.
Ingredients:
Proporció
·
2 cullerada
sopera de mostassa de Dijon (pots utilitzar salsa de mostassa amb llavors o
sense elles)
·
3 c/s
d'oli de llavors o d'oliva verge extra suau
·
1 c/s
de vinagre de vi blanc (també pots utilitzar de poma o Xerés)
·
1 c/s
de ginebra
·
1 c/s
d'anet (si és possible fresc)
·
1 cullera
de les de cafè, de sucre,
·
1 c/c
pebre negre acabat de moldre al gust.
Elaboració:
L'elaboració
de la salsa de mostassa i anet per a acompanyar el salmó fumat o marinat, a
penes necessita explicació, és qüestió de mesclar ingredients.
1. Comença posant en un bol la salsa de
mostassa, afig l'oli, nosaltres generalment utilitzem un oli d'oliva verge
extra de sabor suau o un oli de fruites seques, el d'anous i el d'avellanes li
van molt bé.
2. Incorpora el vinagre, la ginebra, el
sucre, el pebre negre i l'anet, mescla bé, fins que tots els ingredients
estiguen ben integrats. Prova la salsa per si fóra necessari rectificar
d'alguna espècia o es pot fer un poc més
lleugera i suau afegint un poc més d'oli.
3. Prepara la salsa de mostassa i anet amb
temps, després posa-la en un pot amb tapa hermètica i reserva ben tancada en el
frigorífic.
4. Retira-la uns minuts abans de servir
perquè no estiga excessivament freda.
Comentaris