Deliciós i cruixent pa torrat amb caviar d'albergina i allioli d'anxoves
Tu també el
pots fer a casa.
Trobaràs
innumerables receptes per a caviar d'albergina i allioli d'anxoves però esta té
garantit l'èxit.
Entrada per a
6 persones
·
2
albergines grans
·
12
dents d'all
·
Un
got d'oli d'oliva
·
10
filets d'anxova
·
Un
got de vinagre
·
Mitja
llima
·
Timó
i romer frescs
·
Sal i
pebre negre
·
Pa
baguette dur, de 3 dies
1. EL CAVIAR
D'ALBERGINA
El matí
anterior, comença a preparar el caviar d'albergina i la pasta d'anxoves. Tracta de tindre tot llest abans que arriben
els teus invitats. Sense problema, pots preparar açò un dia abans i només
presentar les rosques de pa torrat uns minuts abans. És molt reconfortant ser
rebut amb un menjar tan temptadora i delicios quan un arriba a una casa
convidat.
1. Talla les albergines per la mitat al
llarg, i fes talls profunds en creu amb un ganivet.
2. Posa'ls un poc de sal, all picat, timó
fresc i arruixa cada mitat amb una cullera d'oli d'oliva.
3. Col·loca-les en una safata d'enfornar i
tapa-la ben tancada amb paper alumini.
4. Enforna a 180ºC uns 40 minuts.
5. Amb una cullera trau la polpa i posa-la en
un morter junt amb l'all que li vam posar damunt.
6. Mescla fins a obtindre una pasta i
incorpora unes 4 culleres d’oli d'oliva.
7. Prova i rectifica amb un poc de llima i
alguns grans de pebre molgut si ho requerix.
2. Allioli
d'anxova.
És una emulsió
tradicional d'anxoves i oli molt pareguda a l'aioli. És molt fàcil de preparar si tens una
liquadora.
1. Remulla els filets d'anxova en aigua uns
15 minuts per a dessalar-los
2. Pela 3 dents d'all.
3. Escorre les anxoves i afig-les a l'all, en
la liquadora, junt amb 2 culleres d'oli d'oliva i a penes una cullereta de
vinagre.
4. Comença a liquar i gradualment afig unes 5
culleres més d'oli d'oliva.
5. Quan la mescla estiga suau i uniforme, i
amb la liquadora encesa, agrega un poc d'aigua per a alleugerir-la. No ha
d'estar massa líquida.
6. Talleu el pa en rosques i torreu-lo al forn a l'hora de servir-ho.
Pareguda a una
maionesa, la teua emulsió pot fallar, amb gotes d'oli visibles i una
consistència líquida. No et preocupes si
et succeïx. Buida la teua liquadora i
agrega una cullereta d'aigua, encén-la i deixa que l'aigua s'emulsione amb el
poc allioli que queda en el fons. Ha de
posar-se espessa i ferm. Llavors vés
afegint a poc a poc la resta de l'allioli amb la liquadora encesa, esperant que
la mescla estiga ferma abans d'afegir més.
Les emulsions necessiten començar amb més aigua que oli. També pots afegir un poc de rovell d'ou.
Sort!
Comentaris