Salsa andalusa


La salsa andalusa és una recepta de salsa derivada de la maionesa, i encara que es coneixen dos tipus de salsa amb este mateix nom (i d'estes algunes variants), tenen distints orígens. U és lògicament Andalusia i l'altre, curiosament es coneix per ser una recepta originària de Bèlgica, alguns diuen que és francesa, és l'anomenada Salze Andalouse que inclús es comercialitza, i que és la salsa que se servix amb les famoses creïlles fregides belgues, tipus salsa brava comercial.

La salsa andalusa que hui us mostre és la a vegades anomenada maionesa andalusa i que se servix habitualment amb carns o peixos, en algunes ensalades amb peix o marisc i en entrepans de pit de pollastre arrebossada o hamburgueses. D'esta salsa andalusa també hi ha les seues variants, però la recepta que seguix és la que jo conec i he preparat.

Ingredients:

·         50 grams de pimentó de roig
·         50 grams de pimentó de verd
·         2 dents d'all
·         100 grams de maionesa
·         sal i pebre.

Elaboració:

L'elaboració de la salsa andalusa és molt senzilla.

1.       En primer lloc cal preparar la maionesa casolana o utilitzar una maionesa comercial. Posteriorment preparar els ingredients que enriquiran esta salsa.
2.       Llava els pimentons i pica'ls en forma de daus ben xicotets.
3.       Pela els alls i pica'ls més fins encara, pots passar-los per un premsa alls o ratllar-los.
4.       Posa en un bol la maionesa, incorpora el pimentó roig i verd, l'all i salpimenta al gust.
5.       Mescla bé i cobrix el bol amb film transparent.
6.       Deixa reposar uns minuts en el frigorífic perquè els sabors s'òbriguen, i la salsa andalusa ja estarà llesta per a servir.

Comentaris

Entrades populars