Salsa andalusa
La salsa
andalusa és una recepta de salsa derivada de la maionesa, i encara que es
coneixen dos tipus de salsa amb este mateix nom (i d'estes algunes variants),
tenen distints orígens. U és lògicament Andalusia i l'altre, curiosament es
coneix per ser una recepta originària de Bèlgica, alguns diuen que és francesa,
és l'anomenada Salze Andalouse que inclús es comercialitza, i que és la salsa
que se servix amb les famoses creïlles fregides belgues, tipus salsa brava
comercial.
La salsa
andalusa que hui us mostre és la a vegades
anomenada maionesa andalusa i que se servix habitualment amb carns o peixos, en
algunes ensalades amb peix o marisc i en entrepans de pit de pollastre
arrebossada o hamburgueses. D'esta salsa andalusa també hi ha les seues
variants, però la recepta que seguix és la que jo conec i he preparat.
Ingredients:
·
50
grams de pimentó de roig
·
50
grams de pimentó de verd
·
2
dents d'all
·
100
grams de maionesa
·
sal i
pebre.
Elaboració:
L'elaboració
de la salsa andalusa és molt senzilla.
1.
En
primer lloc cal preparar la maionesa casolana o utilitzar una maionesa
comercial. Posteriorment preparar els ingredients que enriquiran esta salsa.
2.
Llava
els pimentons i pica'ls en forma de daus ben xicotets.
3.
Pela
els alls i pica'ls més fins encara, pots passar-los per un premsa alls o
ratllar-los.
4.
Posa
en un bol la maionesa, incorpora el pimentó roig i verd, l'all i salpimenta al
gust.
5.
Mescla
bé i cobrix el bol amb film transparent.
6.
Deixa
reposar uns minuts en el frigorífic perquè els sabors s'òbriguen, i la salsa
andalusa ja estarà llesta per a servir.
Comentaris