Salmó al forn amb crosta de taronja i parmesà
Ingredients (4
comensals)
·
4
lloms de salmó fresc
·
40
grams de molla de pa dur i esmicolada
·
15
grams de formatge parmesà acabat de ratllar
·
1 c/p
(cullera postre) de pell de taronja ratllada
·
15
grams d'ametla picada
·
1/2
ceba tendra
·
Pebre
negre acabat de moldre
·
Jengibre
en pols
·
Oli
d'oliva verge extra.
Elaboració:
1. Precalfa el forn a 210 C amb calor dalt i
baix. Prepara la safata del forn, cobrix-la amb paper d'alumini, paper vegetal
o tefló, i pinzella amb un poc d'oli d'oliva verge extra.
2. Posa en un bol el pa, el formatge acabat
de ratllar, la pell de taronja (pots utilitzar pell seca si tens, o acabada de
ratllar), l'ametla picada i la ceba tendra, prèviament pelada i tallada.
3. Afig el jengibre en pols, quantitat al
gust, i el pebre negre, mescla bé amb una cullera i a continuació afig l'oli
d'oliva.
4. Torna a mesclar per a aconseguir una
preparació que amb la pressió s'unisca, però no que estiga entollada en oli,
pots abocar-ho a poc a poc per a assegurar-te d'això, perquè segons la molla de
pa que utilitzes pots necessitar menys quantitat d'oli.
5. Neteja bé els lloms de salmó, assegura't
que no tinguen espines i asseca'ls bé amb paper absorbent de cuina. Col·loca'ls
en la safata del forn i cobrix-los cuidadosament amb la preparació que formarà
la crosta cruixent després de l'enfornat. Pressiona lleugerament perquè
s'adherisca bé.
6. Quan el forn estiga a la temperatura
indicada, introduïx la safata amb el peix a altura mitjana i enforna durant 15
minuts aproximadament, tot dependrà del gruixuts que dels lloms i del gust del
comensal, si t'agrada el salmó poc fet o molt fet. Serà fàcil comprovar el punt
de cocció.
7. Prepara una ensalada variada per a
acompanyar el Salmó al forn amb crosta de taronja i parmesà, servix el peix
acabat d'eixir del forn, amb la corfa daurada i cruixent, molt saborosa i
sucosa, al mateix temps que el salmó. Un plat principal deliciós que segurament
repetiràs.
Bon profit!
Comentaris