Pasta alla Norma
Ingredients
per a 4 persones:
·
1
albergina
·
4
tomaques madures (o una llanda de 500 grams de tomaca trossejada)
·
1
ceba
·
2 dents d'all (al gust)
·
1
vitet (opcional)
·
Unes
fulles d'alfàbega
·
Unes
cullerades de Ricotta (opcional)
·
Aigua
·
Oli
d'oliva
·
300
grams de pasta curta i grossa: Rigatoni, Tortiglioni o semblant (ajusta la
quantitat al gust)
Preparació
1.
Tallar
l'albergina en daus mitjans. Posar en una safata, salar i deixar que solten
l'excés d'aigua.
2.
Posar
la pasta a coure en abundant aigua salada i cuinar seguint les instruccions del
fabricant, intentant que queden al
dente.
3.
Posar
mitja culleradeta d'oli d'oliva en una cassola. Posar a foc mitjà la ceba
picadeta molt fina. Abans que començe a cremar-se, al minut mes o menys, afegir
dos cullerades d'aigua.
4.
Agregar
l'all, el vitet , i deixar cuinar uns 5 minuts.
5.
Afegir
l'albergina, tapar la cassola i deixar que és guise a poc a poc uns 5 minuts,
fins que l'albergina comeneçe a soltar sucs.
6.
Destapar,
remoure i mantindré 3 o 4 minuts mes.
7.
Si
l'albergina comença a agafar-se al fons, afegir un parell de cullerades soperes
d'aigua, remoure i continuar cuinant.
8.
Afegir
les tomaques. Si son fresques en trossos nets sense pell; si son de llauna,
directament, amb el seu suc. Cuinar altres 5 minuts mes.
9.
Afegir
unes fulles d'alfàbega picada. Provar i salpebrar si fóra necessari.
10.
Escórrer
la pasta (sense passar-la per aigua freda), mesclar amb la salsa, i servir
decorada amb unes fulles d'alfàbega i una cullerada de formatge ricotta.
Comentaris