Arròs mariner
Ingredients (3
comensals)
·
1
porro
·
1/2
pimentó roig
·
300
grams d'arròs
·
2
cues de rap
·
8
llagostins
·
500
grams de clòtxines
·
1
litre de caldo de peix
·
1
culleradeta de pebre roig dolç
·
Oli
d'oliva verge extra
·
sal.
Elaboració
1.
Tallem
el rap en trossos i els daurem en la paella en oli d'oliva
2.
Reservem
el peix, i fregim en eixe mateix oli els llagostins, que també reservarem.
3. D'altra
banda, llavem les clòtxines i les obrim en una cassola al foc amb un dollet
d'aigua. Li retirem una valva i els reservem junt amb el líquid de cocció, que
passarem per un colador i afegirem al caldo de peix.
4. Piquem
el porro i el pimentó en trossos xicotets, els sofregim en l'oli en que hem
daurat abans el peix.
5. Quan
estan sofregits, afegim la culleradeta de pebre roig dolç removent bé i posant
molt atenció en què no es torre massa.
6. Incorporem
llavors l'arròs, li donem unes voltes i afegim el caldo de peix (unes tres
parts de caldo per cada part d'arròs). Mantenim en un casset el caldo calent,
de manera que si en un moment Donat es resseca massa, podem afegir-lo sense
tallar la cocció.
7. Comprovem
la sal
8. Uns
5-10 minuts abans d'acabar la cocció de l'arròs mariner, afegim el peix,
llagostins i clòtxines reservades.
Deu minuts mes, i llest per a disfrutar!
Comentaris