Flam de Parmesà, porros i pernil
Un entrant molt suau i delicat al paladar, l'estructura
lleugera dels ous recorden als flams dolços, amb l'agradable contrast del sabor
de parmesà...
Ingredients (4-6 persones):
·
6 ous
·
2 c/s oli d'oliva
·
4 tallades de pernil dolç, tallades a tires
·
70 grs. Formatge parmesà, ratllat
·
2 porros, tallats xicotets
·
1 dent d'all, premsat
·
5 dl. llet
·
Pebre roig dolç
·
Sal i pebre
Preparació:
1. Sofregir
poc a poc els porros en una paella amb l'oli durant 10 minuts, incorporar l'all
i coure 2 minuts més. Salpebrar i reservar.
2. Batre
els ous amb la llet i el parmesà.
3. Agregar
el pernil i els porros. Salpebrar.
4. Farcir
el motle (2 cm. de grossor és suficient)
5. Empolvorar
amb pebre roig dolç i enfornar, al bany Maria durant una hora, fins que els ous
estiguen quallats.
Deixar entebeir i servir.
Comentaris