Crema d'espinacs a la llima
Ingredients (4 comensals)
·
30
grams de mantega
·
1/2
ceba morada
·
350
grams d'espinacs frescos
·
1/2
llima
·
sal
·
Pebre
negre
·
Comí
mòlt
·
200
grams de nata per a cuinar
·
100
grams de formatge feta
·
1/2
vitet dolç
·
Oli
d'oliva verge extra.
Elaboració
1. Posa una cassola al foc amb la mantega, a
temperatura baixa perquè es vaja fonent lentament.
2. Pela la ceba i talla-la en rodanxes, fregir-la
a foc lent i quan estiga transparent, incorpora els espinacs, sal, pebre i
comí.
3. Ratlla la pell de la meitat llima i
reserva-la
4. Esprem el seu suc i aboca'l sobre els
espinacs, cuina lentament, movent de tant en tant, fins que els espinacs
estiguen cuits i el suc s'hagi reduït.
5. Afig llavors la nata i quan vaja a
començar a bullir, retira del foc. Aboca el preparat en el got de la batedora i
tritura fins a obtindre una crema suau, homogènia i fina, tasta-la per si és
necessari rectificar de sal o espècies.
6. Talla el formatge en daus i el vitet dolç
en fins trosets. Servix-los per damunt de la crema a l'emplatar i amb un poc de
la ralladura de la llima.
Comentaris