divendres, 26 d’octubre de 2012

Panellets de pinyons



S'acosta Tots Sants i un dels dolços que podem preparar son els panellets de pinyons i beure  moscatell o mistela.
Diuen que en origen es tractava d'una menjar dedicada als morts recordant els antics menjars funeràries.

Els panellets són un mos dolç elaborats amb ametles.
De panellets hi ha moltes variants: N'hi ha  de coco, de cafè,  amb codonyat, però faig ja directament els que més m'agrada.


Elaboració:
Ingredients per a  unes 35 unitats:

·         Per a la massa
·         300 gr. d'ametla crua triturada
·         150 gr. de sucre
·         100 gr., de moniato o moniato torrat
·         1 rovell d'ou
·         1 c/p de Sucre avainillat
·         Ratlladura de llima

·         De pinyons
·         150-200 gr. de pinyons
·         1 rovell d'ou

1.       Per a fer la Massa mesclem tots els ingredients de la mateixa, el moniato que estiga ben esclafat amb una forqueta.
2.       Podem emprar un robot o en un recipient  fer-ho amb les mans. Es mescla de seguida.
3.       Fer una bola, embolicar en film transparent i deixar a la nevera d'un dia per a un altre.
4.       Per a fer  els panellets de pinyons  traiem la massa de la nevera i passats uns minuts fem unes boletes amb el massapà.
5.       Posar els pinyons en un plat junt el rovell de l'ou, removem bé, i arrebossar  les boletes en la mescla de pinyons.
6.       Posar en una safata amb un  paper de forn (perquè no es peguen),  els introduïm al forn precalfat a 180è , encès dalt i baix, en el segon nivell d'altura, per espai d'uns 8 minuts.