dilluns, 8 d’octubre de 2012

Mojete de Habas



M'ha regalat una amiga, seguidora del blog, un llibre de cuina de com es cuina a "Doña Mencía" un poble de terres Cordoveses on ella viu ara per assumptes de feina.
El llibre esta molt bé, es tracta d'una recopilació de receptes tretes de les dones majors del poble per deixar memòria escrita de com es feia la cuina tradicionalment. És curiós comprovar com algunes receptes coincideixen amb les que utilitzem per les nostres terres, amb alguna variant, mes que res referents als condiments.


El mojete sempre es preparava per l'esmorzar, seria el que nosaltres popularment diríem "mullarenge"  Menjars cundidors de sucar en pa.

Ingredients:

2 Kg de faves
3 cebes tendres
1 cap d'alls secs
1 corneta (pimentó roig sec) nosaltres el substituïm per  una nyora
1 trosset de pa del dia d'abans amb poca corfa
Sa
Oli d'oliva

Preparació:

Pelem les faves i els alls.
Fregim en una paella els alls pelats sencers, la nyora i el pa.
Trossejar les cebes i posar-les en una paella junt a les faves amb un poc d'aigua i deixar que s'ablanisquen.
En un morter piquem els alls, la nyora i el pa i preparem la picada.
Incorporem la picada a la paella de les faves i la ceba quan ha reduït l'aigua, tapem i deixem coure uns minuts més fins que quede en la salsa que desprès ens servirà per mullar.
Bon profit