dilluns, 29 d’octubre de 2012

Panellets de coco




 Ingredients:

·         200 grams d'ametla crua mòlta
·         200 grams de sucre glas
·         1 clara d'ou, pell ratllada de llima
·         1 c/s d'aigua si es desitja fer més lleugera la massa de massapà.

Per a fer panellets de coco
·         60 grams de coco ratllat més el necessari per a arrebossar
·         60 grams de sucre glas
·         40 grams de clara d'ou
·         1 yema d'ou per a pintar.

Elaboració:

1.       Mescla l'ametla, el sucre glas, la pell ratllada de llima i opcionalment, essència de vainilla. Afig les Clares i pasta fins a obtenir una textura adequada, pots afegir un poc d'aigua perquè el massapà resulte més mal·leable.
2.       Si obtens 400 grams de massapà, la proporció de coco i resta d'ingredients a afegir per a fer aquesta varietat de panellet, és la que s'indica en els ingredients.
3.       Mescla'ls i pasta fins que estiguen tots els ingredients ben integrats, fes una bola i cobreix amb film transparent, deixa reposar al frigorífic almenys una hora.

Recepta de Panellets de coco

1.       Passat el repòs ja pots formar els panellets de coco
2.       Una vegada formats els panellets, pinta'ls amb el rovell d'ou i arrebossa'ls amb coco.
3.       Vés posant-los a la safata del forn coberta amb paper vegetal. Amb el grill del forn precalfat a 170 C, introdueix la safata de panellets de coco a altura mitjana.
4.       Deixa que es dore a penes i retira'ls, el temps depèn del forn, però sol necessitar uns 10 minuts.
5.       Quan estiguen fets, deixa'ls refredar abans de presentar-los a la safata o al recipient triat per a servir els panellets.