dissabte, 13 d’octubre de 2012

Paella d'aladrocs, sèpia i verdures



Paella d'aladrocs, sèpia i verdures.

Ingredients 10 comensals

·         4 sèpies mitjanes
·         1 kg d'aladrocs
·         10 clòtxines (per a decoració)
·         (Les verdures de la temporada que preferiu.)
·         1 manoll d'espàrrecs
·         1/2 Kg de bajoca plana
·         1/2 Kg de Garrofó
·         4 manolls d'espinacs
·         750 gr de pèsols sense tavella
       1 Kg d'arròs
·         2 pimentons rojos
·         2 cebes
·         4 tomaques madures per a ratllar
·         Safrà
·         Pimentó dolç roig mòlt
·         Sal
·         Oli d'oliva

Per al caldo:

·         1 Kg morralla de peix
·         1 branca d'api
·         1 all porro
·         1 cabeça d'alls secs
·         5 carlotes
·         1 fulla llorer




Elaboració:

1.       Netejar i trossejar la sèpia i posar-la a la paella a fregir amb un generós doll d'oli d'oliva.
2.       Abans d'estar al punt, retirar-la a les vores de la paella on hi haurà menys foc i sofregir les verdures en el centre, començant per les que els coste mes la cocció. Afegir la ceba la tomaca ratllada i el pimentó roig mòlt. Salar
3.       Acabar de sofregir tots els elements mesclats amb la sèpia.
4.       Afegir les clòtxines perquè s'òbriguen.
5.       Retirar les clòtxines una vegada obertes i el pimentó roig per a decoració
6.       Per al caldo de peix en un casset a banda sofregim l'api, all porro, els alls secs, el fulla de llorer i les carlotes.
7.       Afegim la morralla del peix amb un poc de pebre roig mòlt I li donem unes voltes.
8.       Salar
9.       Deixem bullir no més de 10 minuts
10.   Colem el caldo de peix I l'afegim a la paella, comprovar les Quantitats arregle a la grandària del calder.
11.   Deixem bullir cinc minuts amb el sofregit i mentrestant, preparem el safrà, el calfem primer embolicat en un poc de paper d'alumini, després el dissolem en una tassa de caldo calent.
12.   Comprovar el punt de sal i rectificar de ser necessari
13.   Afegim l'arròs de manera uniforme i el safrà.
14.   Cinc minuts abans d'estar l'arròs al Punt afegim els aladrocs nets i sense espines, el pebre roig en tires i les clòtxines.
Bon profit


1 comentari:

ISABEL ha dit...

Hola Anna, acabo de descubrir el teu blog.
He fet una passejada i em faig seguidora.
Quin privilegi viure al Berguedà!!!!!
Per cert, que son els aladrocs?
Son boquerons, sardines...
A la foto no s'aprecia massa bé.
Fins aviat, una abraçada.