dijous, 13 de setembre de 2012

Recepta de l'arròs al forn de Xàtiva



INGREDIENTS PER A 6 PERSONES:

·         300 gr. de careta de porc
·         1 maneta de porc
·         1 cua de porc
·         1/2 Kg. de costelles de porc
·         6 pilotes de carn (amb magre, cansalada, clau, canyella, ous, julivert i pa ratllat) -
·         pebre roig
·         sal
·         safrà
·         1 tomaca natural triturada
·         1 cabeça d'alls
·         6 botifarres
·         2 naps
·         600 gr. d'arròs
·         6 tomaques madures xicotets
·         100 gr. de cigrons
·         6 cl. D'oli d'oliva


ELABORACIÓ:

PER AL CALDO:

1.       Trossejar la cua, la careta i la maneta.
2.       Coure fins que estiga la carn blaneta junt amb els cigrons prèviament remullats.
3.       Afegir les costelles trossejades i els naps

CASSOLA:

1.       Sofregir l'arròs junt amb la tomaca partida per la mitat, alls i pebre roig fins que estiga translúcid.
2.       Passar a la cassola i incorporar la carn, pilotes, tomaques i botifarres, naps i cigrons.
3.       Afegir 1'25 L. de caldo calent.
4.       Enfornar 50 minuts a 190 ºC

 BON PROFIT !!