dimarts, 25 de setembre de 2012

Espaguetis a la putanesca


El curiós nom d'aquesta salsa és atribuït a la prostitució de l'Edat Mitjana, es diu que les dones que llavors practicaven la prostitució del carrer a les nits d'hivern en haver de "fare il·ltre squillo" o "il·ltre giro" (el gir, la volteta per els carrers de les ciutats) requerien els fideus acompanyats amb una salsa rica en calories.

Ingredients 4 persones

- 350 g espaguetis
- 4 tomaques
- 2 vitets rojos
- 2 dents all
- 8 anxoves trossejades
- 12 olives negres sense pinyol
- formatge parmesà
- algunes tàperes trossejades
- julivert picat
- alfàbega
- oli
- sal

Elaboració:
1.       Primer pelem, buidem i trossegem les tomaques.
2.       Després piquem l'all i els vitets.
3.       En una Cassola fregim lleugerament l'all i els vitets picats durant un minut, i després afegim la tomaca.
4.       Tapem la cassola i deixem a foc lent durant 10 minuts. Anem mirant de tant en tant per si necessitem agregar aigua.
5.       Quan la tomaca estiga blaneta tirem el julivert, l'alfàbega, les anxoves, les olives i les tàperes, tot ben trossejat i picat. Ho coem 3 minuts.
6.       A banda cuinem els espaguetis en aigua amb sal i oli fins que estiguen tendres. Després Els afegim a la cassola de la salsa i removem un minut més.