Clòtxines a la marinera amb vi blanc
Solem fer les clòtxines al vapor amb un poc de llima i un dollet d'oli d'oliva, però
si disposem de mes temps aquestes clòtxines al vi blanc són un plat mariner per
excel·lència.
No són necessari molts ingredients per elaborar-lo,
els solem tenir a casa normalment.
Això si, pa per favor, que no falte.
Ingredients
per a 4-6 persones:
·
2
Kg. De clòtxines
·
1 ceba
·
1 tomaca
·
1 dent d'all
·
1 fulla de llorer
·
150 cc. De vi blanc
·
1 c/p de farina de dacsa
·
1c/p pebre roig dolç
·
Sal, pebre, oli d'oliva verge extra
1. Netejar
les clòtxines i llevar-los les
adherències que tinguen. Rebutjar els trencats.
2. Col·locar
en un recipient tapat, apte per al microones i a potència màxima deixar que
s'òbriguen. Tardaran uns 4-6-8 minut aprox.
3. Deixar
temperar, retirar una valva i colar el suc que han soltat. Reservar.
Fer la salsa :
1. Posem
en una paella àmplia un poc d'oli , la ceba i els alls picats, sofregir uns
6 minuts, afegir la tomaca pelada, espinyolat i tallada a
daus.
2. Passats
uns 5 minuts s'afig la farina de
dacsa, remoure, el pebre roig (Fora del
foc i remoure) , el got de vi i un got del caldo que han soltat les clòtxines, la
fulla de llorer i deixar a foc mig-lent uns 10 minuts, perquè s'espessisca un
poc la salsa.
Finalment afegir les clòtxines reservades i deixar
coure tapat uns 5-6 minuts més.
Comentaris