dissabte, 1 de setembre de 2012

Clòtxines a la marinera amb vi blanc




Solem fer les clòtxines al vapor amb un  poc de llima i un dollet d'oli d'oliva, però si disposem de mes temps aquestes clòtxines al vi blanc són un plat mariner per excel·lència.
No són necessari molts ingredients per  elaborar-lo,  els solem tenir a casa normalment.
Això si, pa per favor, que no falte.


Ingredients per a 4-6 persones:

·         2 Kg. De clòtxines
·         1 ceba
·         1 tomaca
·         1 dent d'all
·         1 fulla de llorer
·         150 cc. De vi blanc
·         1 c/p de farina de dacsa
·         1c/p pebre roig dolç
·         Sal, pebre, oli d'oliva verge extra

1.       Netejar  les clòtxines i llevar-los les adherències que tinguen. Rebutjar els trencats.
2.       Col·locar en un recipient tapat, apte per al microones i a potència màxima deixar que s'òbriguen. Tardaran uns 4-6-8 minut aprox.
3.       Deixar temperar, retirar una valva i colar el suc que han soltat. Reservar.

Fer la salsa :
1.       Posem en una paella àmplia un poc d'oli , la ceba i els alls picats, sofregir uns 6  minuts, afegir  la tomaca pelada, espinyolat i tallada a daus.
2.       Passats uns 5 minuts s'afig  la farina de dacsa,  remoure, el pebre roig (Fora del foc i remoure) , el got de vi i un got del caldo que han soltat les clòtxines, la fulla de llorer i deixar a foc mig-lent uns 10 minuts, perquè s'espessisca un poc la salsa.

Finalment afegir les clòtxines reservades i deixar coure  tapat uns 5-6 minuts més.