dimecres, 25 de gener de 2012

Rollitos de primavera

Rollito de primavera

Era una vesprada de març. Com la ciutat estava rodejada de camps de tarongers, l'olor de tarongina estava present als carrers, als parcs, i entre els murs de les cases. Ningú podia escapar a la sinuositat i màgia d'aquell perfum que irremeiablement encenia els meus desitjos.
La meua parella i jo havíem acabat d'assentar-nos en la terrassa d'una gelateria del passeig principal de la ciutat, els dos ens distréiem amb una banal conversació mentre observàvem els transeünts. De sobte em vaig quedar bocabadat mirant el cul d'una dona que passava en aqueix moment mentre la parella em preguntava: —Que t'agradaria prendre?
—Un “Rollito de primavera” —va contestar el meu inconscient.  

 La recepta:
 Ingredients per a 6 rotllets.

•    80 gr de carn picada de vedella
•    50 gr de porro
•    50 gr de carlotes
•    50 gr de brots de soja
•    100 gr de col llombarda
•    50 gr de ceba
•    6 lamines de rotllets xinesos
•    4 culleradetes de salsa de soja
•    1/2 culleradeta d'oli de sèsam
•    oli d'oliva per a fregir
•    salsa de soja per a acompanyar.

Elaboració.

1.    Tallem la carlota a rodanxes fines, el porro en lamines d'uns 6 cm de llarg, la col llombarda en juliana fina i els blanquegem en aigua salada.
2.    Una vegada blanquejats els traiem, refredem perquè no es continuen coent i els escorrem i eixuguem bé.
3.    És molt important que al farcir les lamines, el farciment estiga ben sec. Si no les làmines se'ns trencaran.
4.    D'altra banda, tallem la ceba molt finament i la saltegem amb la carn, prèviament salpebrada.
5.    Ajuntem tots els ingredients del farcit (el que hem blanquejat, mes la carn i els brots de soja picats) i li agreguem la salsa de soja i l'oli de sèsam.
6.    Les làmines de rotllet els podeu trobar en qualsevol botiga especialitzada, els venen refrigerats o congelats. Vós aconselle els congelats ja que és conserven durant mes temps.
7.    Separeu les lamines i poseu el farciment. Les vores heu de doblegar-les cap a dins i després feu el rotllet apegant els extrems amb aigua si fóra necessari.

En abundant oli calent fregir els rotllets, amb dos minuts serà suficient. Els traieu i escorregueu.