Canelons d'espinacs amb formatge de cabra
Ingredients
per a 4 persones
12 plaques de
canelons
300 g
d'espinacs
30 g de
pinyons
30 g de panses
120 g de
formatge de cabra
1 dent d'all
2 dl d'oli
d'oliva
Beixamel
650 cl de llet
50 g de
mantega
50 g de farina
sal
pebre blanc
nou moscada
Gratinat
65 g de
formatge ratllat
15 g de
mantega
Preparació
1. Netegeu els espinacs, deixant-los a remulla
durant deu minuts.
2. Poseu-los a bullir durant dos minuts
3. Escorreu-los i saltegeu-los amb el all
tallat a lamines, les panses i els pinyons.
4. Quan estigua saltejat, barregeu-ho amb el
formatge de cabra i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
5. Ho triturem o ho piquem amb el ganivet i
ja teniu a punt el farcit dels canelons.
La salsa
beixamel.
1. Desfeu la mantega i la farina a foc lent,
remeneu-ho fins que la farina quede torrada.
2. Incorporeu la llet calenta i continueu
remenant-ho. Rectifiqueu-ho de sal, pebre blanc i nou moscada.
3. A la beixamel, afegiu una quarta part del
farcit triturat dels canelons i barregeu-lo.
4. A part, en una cassola amb aigua, bulliu
un raig d'oli, sal i les plaques dels canelons, remenant-ho i seguin les
instruccions de l'envàs amb molt de compte perquè no s'apeguen entre ells.
5. Tot seguit, refredeu-ho amb aigua i gel.
Estireu la pasta sobre un drap humit, farciu-los i enrotlleu-los.
6. A l'hora de muntar-los, agafeu els plats
dels canelons o la safata i poseu al fons salsa beixamel.
7. A continuació, poseu els canelons i
cobriu-ho amb salsa beixamel. Per damunt, poseu el formatge ratllat i un
trosset de mantega, i gratineu-ho al forn durant cinc minuts.
Comentaris