dilluns, 9 de gener de 2012

Canelons d'espinacs amb formatge de cabra


Ingredients per a 4 persones

12 plaques de canelons
300 g d'espinacs
30 g de pinyons
30 g de panses
120 g de formatge de cabra
1 dent d'all
2 dl d'oli d'oliva

Beixamel
650 cl de llet
50 g de mantega
50 g de farina
sal
pebre blanc
nou moscada

Gratinat
65 g de formatge ratllat
15 g de mantega

Preparació

1.       Netegeu els espinacs, deixant-los a remulla durant deu minuts.
2.       Poseu-los a bullir durant dos minuts
3.       Escorreu-los i saltegeu-los amb el all tallat a lamines, les panses i els pinyons.
4.       Quan estigua saltejat, barregeu-ho amb el formatge de cabra i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
5.       Ho triturem o ho piquem amb el ganivet i ja teniu a punt el farcit dels canelons.

La salsa beixamel.
1.       Desfeu la mantega i la farina a foc lent, remeneu-ho fins que la farina quede torrada.
2.       Incorporeu la llet calenta i continueu remenant-ho. Rectifiqueu-ho de sal, pebre blanc i nou moscada.
3.       A la beixamel, afegiu una quarta part del farcit triturat dels canelons i barregeu-lo.

4.       A part, en una cassola amb aigua, bulliu un raig d'oli, sal i les plaques dels canelons, remenant-ho i seguin les instruccions de l'envàs amb molt de compte perquè no s'apeguen entre ells.
5.       Tot seguit, refredeu-ho amb aigua i gel. Estireu la pasta sobre un drap humit, farciu-los i enrotlleu-los.
6.       A l'hora de muntar-los, agafeu els plats dels canelons o la safata i poseu al fons salsa beixamel.
7.       A continuació, poseu els canelons i cobriu-ho amb salsa beixamel. Per damunt, poseu el formatge ratllat i un trosset de mantega, i gratineu-ho al forn durant cinc minuts.