dimarts, 17 de gener de 2012

Calçotada

 
 
Per preparar els calçots no te massa secret: una bon foc i bons calçots. Poseu els calçots al foc de brasa fins que es torre la part exterior, deixeu-los en teules per a  que mantinguen la temperatura i.... a sucar en la salsa i embrutar-se els dits.
Calçots el Guardià (el nostre proveïdor de calçots)us deixa a la vostra disposició els ingredients per a fer una salsa guardiana destinada a sucar-hi els calçots, que us faci disfrutar encara més d’una calçotada amb la família i els amics…

Ingredients per a 8 o 10persones:
-2 nyores
-6 tomàquets
-200grs d’ametlla torrada
-1 cabeçada d’alls
-1L d’oli d’oliva
-1 o 2 cullerades de vinagre
-Sal i pebre
-Bitxo picant
-1 llesca de pa torrat

“ Per a fer una salsa de calçots com Déu mana s’ha de fer amb temps i amb una mica de dedicació.” Comencem doncs amb la preparació d’aquesta salsa.
Ens posem el davantal i …
Prèviament agafarem les ametlles torrades i les pelarem.
Passarem a escalivar les tomates i els alls, després els pelarem, i tot en conjunt ho deixarem refredar.
Següentment, posarem tots els ingredients (alls, tomates, bitxo, oli, ametlles, pebre, sal, vinagre, el pa torrat i les nyores) en un recipient on hi pugui actuar el “minipimer” i ho batrem.
Seguint aquests consells podem arribar a una salsa deliciosa i dedicada a un dia especial: “UNA CALÇOTADA”…
BON PROFIT, I A DISFRUTAR D’AQUEST DIA!!!