dimecres, 11 de gener de 2012

Melmelada de taronges amb anous

 Recepta de naranjasecologicas.com

Ingredients:
No pose quantitats, perquè així cada un decideix els pots que vol fer.

  • Taronges
  • Sucre moreno (70% del pes de les taronges ja netes i trossejades).
  • Canella en rama.
  • Anous pelades i trossejades.


Elaboració:

1.       Llavar molt bé les taronges
2.       Pelar intentant que només s'agarre la part taronja eliminant si queda part de blanc
3.       Bullir la corfa amb aigua fins que estigua un poc blaneta. Es reserva.
4.       Tallar en daus la taronja i eliminar el blanc i els pinyols.
5.       Escórrer i pesar junt amb les corfes per a afegir el 70% de sucre i mesclar la taronja en trossets i les corfes tallades en tires molt fines.
6.       Posar a bullir amb un poc d'aigua i un tros de canella en rama entre una hora o hora i mitja removent de tant en tant fins que prenga la consistència desitjada
7.       Afegir les anous i mesclar bé i llest per a envasar. (no poseu massa anous)


Mentres s’elabora la melmelada, aprofitar per a esterilitzar els pots i tapadores que usarem aquesta vegada.
Ja només queda envasar la melmelada en calent, es tanca i boca per avall fins que es refrede.
Una vegada fred, es comprova que s'ha fet el buit, s'etiqueta, decora i al rebost.