Sopar de broquetes a la barbacoa.




Dissabte passat per celebrar el meu aniversari amb els amics vaig preparar un sopar a base de 3 broquetes diferents a la barbacoa que ara vos explicaré. D'entrant teníem una coca de pimentó i tomaca que va fer la meua dona, una ensalada amb tres varietats d'encisam, tomaca, ceba tendra, cogombre, tàperes i vinagreta. Unes olives extremenyes adobades amb all finament picat i oli d'oliva. Per a acompanyar les rostes a la brasa vaig preparar tres salses distintes: Una de iogurt amb cogombre i menta, una maionesa amb alfàbega i la salsa tàrtara. El meu amic Salva va portar un paté d'olives negres molt encertat i un pastís de xocolate i mascarpone que li ix  estupend.

Broqueta Moruna.

Ingredients 14 pinxos:

1 Kg de carn magra de porc
1 pimentó roig
1 pimentó verd
1 albergina
2 cebes tendres
Pimentó roig mòlt
Pimentó roig molt picant
Pebre negre
4 fulles Llorer
4 dents d'all
Timó
Comino
Oli
Sal

Es talla en trossos xicotets la carn magra, se sala i es mescla amb totes les espècies i les herbes, deixant macerar tota la nit a la nevera.
Les verdures es tallen en trossos de la grandària adequada per a inserir-los en els pinxos el pimentó verd, el roig la ceba i l'albergina i se li afig timó, romer, orenga o qualsevol herba del vostre gust i oli d'oliva. Es mescla tot i es deixa macerar tota la nit.
L'endemà quan es vagen a consumir es va inserint alternativament la carn amb les verdures en la broqueta.
Torrar a les brases de la barbacoa.


Recepta de Broqueta de corder Ras de Hanout (Recepta Marroquí)
Ingredients 14 pixos:

1 Kg de corder
1 pimentó roig
1 pimentó verd
1 albergina
2 cebes tendres
1 cullerada d'espècies Ras de Hanout, és una combinació d'espècies que varia sempre en ingredients i quantitats en funció del fabricant. El podem trobar com a combinació d'entre 4 i 50 espècies diferents i és utilitzat principalment en la cuina tradicional marroquí. El trobareu a les carnisseries marroquí o a Carrefour.
1 llima,
1 ceba
Jolivert
Celiantre
Pebre negre
Oli d'oliva verge extra
sal.

Preparació:
Tallar en trossos xicotets el corder netejant-lo d'excessos de greix i tels i els reservem.
Per a preparar l'adob posem en un recipient el suc d'un llima, una cullerada ben plena de Ras de Hanout per quilo de carn, unes fulles de jolivert i altres de celiantre (mitat i mitat) picades bé fines, pebre negre, la sal, i uns 150 cl. D'oli d'oliva verge extra.
Mesclem bé i deixem reposar.
Mentrestant, pelem i trossegem en juliana una ceba.
Ja només ens quedarà posar els daus de corder en un recipient que tanque bé (tipus tuper), cobrir amb la ceba, abocar la marinada i afegir oli d'oliva  fins que quede tot bé impregnat. Deixarem tota la nit en la nevera perquè macere.
Amb la verdura i l'inserit procedim igual que en la broqueta moruna.


Broqueta de mini hamburguesa:

Per als mes menuts vam preparar unes broquetes d'hamburguesa i verdures. Les verdures són les mateixes que en els pinxos anteriors.

Ingredients:

1 quilo (aproximadament) de carn picada, millor si és mescla (carn de vedella i de porc), perquè les hamburgueses siguen més sucoses.
1 ou
1 llesca de pa de motle, sense la corfa exterior.
Un poquet de llet (unes dues o tres cullerades soperes)
1 dent d'all
Jolivert
100 gr de pinyons
Sal
1 Ceba

Elaboració:

Posar tota la carn picada en un bol o recipient ample.
Esclafar amb un forqueta fins que la carn picada es convertisca en una massa més homogènia.
Afegir a la carn l'ou (sense batre) i mesclar tot amb la forqueta.
A aquesta massa se li afig la sal (uns dues o tres “pessics”, depenent del gust de cada un).
Pelar l'all i picar-lo el més xicotet possible. Afegir-lo a la carn.
A continuació agregar el jolivert. Llavar-lo i tallar els fulles en trossets (la tija es retira).
Col·locar en un plat la llesca de pa de motle, sense la corfa, i abocar sobre ella la llet, fins que estiga prou amerada com per a no admetre més.
Afegir la llesca de pa amb llet i els pinyons a la mescla de la carn i continuar mesclant-ho tot amb la forqueta.
Deixar reposar unes hores
Donar forma de mandonguilles per a preparar la forqueta junt amb les verdures.

Bon profit

Comentaris

Entrades populars