"Coca en llanda"
Ingredients (safata de 25x30x5
aprox.)
·
3 ous (180 grams)
·
350 grams de sucre (més el necessari per a
empolvorar)
·
1 llima (la seua pell ratllada)
·
220 grams d'oli de gira-sol
·
500 grams de llet
·
500 grams de farina
·
1 sobre de gasificant (3'3 grams de bicarbonat
sòdic)
·
1
sobre d'àcid tartàric i màlic (2'2 grams) (els sobres de gasificant per a
rebosteria blanc I lila).
Elaboració
1. Precalfa
el forn amb calor dalt i baix a 180 C. Posa una reixeta a baixa altura perquè
la safata del bescuit quede un o dos punt per davall del centre del forn.
2. Trenca
els ous i posa'ls en un bol ampli, afig el sucre i bat amb les varetes (pots
utilitzar les elèctriques) fins que doblen el seu volum.
3. A
continuació afig la pell de llima acabada de ratllar, l'oli de gira-sol i la
llet.
4. Tamisa
la farina amb els sobres de gasificant per a rebosteria, i incorpora-la a la
mescla anterior a poc a poc, mentre vas mesclant amb l'espàtula. Assegura't que
no queden grums, pots utilitzar les varetes manuals realitzant moviments
envolvents.
5. Folra
la safata per a la coca amb paper vegetal, que cobrisca també els laterals.
Aboca la massa i procura que quede ben estesa, llisa i uniforme.
6. Quan
el forn estiga a la temperatura adequada, introdueix la massa batuda i enforna
durant 30 minuts aproximadament. En aqueix moment, comprova que l'interior de
la coca està feta. Llavors retira-la del forn.
7. Empolvora
amb sucre i deixa refredar. És difícil resistir-se a tastar-la fins que es
refrede del tot. Tèbia està rica aquesta coca, freda també, i hi ha qui fins i
tot la prefereix d'un dia per a un altre. Si la prepares tindràs oportunitat De
tastar la coca en llanda de les tres formes.
Bon profit!
Comentaris
Quan jo ere petita ja m'agradava molt cuinar i l'unic que feia aleshores ere algun pa de pessic, eren boníssims, i no puc recordar la recepte exacte, i saps quan he vist aquesta foto de la teva coca m'ha recordat aquell pa de pessic .
Així que provaré de fer-la.
Chus