Pasta fullada De kakis



L'altre dia em portaren a casa uns quants kakis d'eixos que ja s'obrin pel pesó i comença a sumar la mel de la pulpa. Irresistible menjar-se'n un parell amb una cullereta.
Però hui anem amb una pastís de kaki, caqui o palosant, una fruita d'origen asiàtic però que al nostre país el seu cultiu està molt arrelat, ja sabeu que disposem de la Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer. Avui ens agradaria que tastàreu aquest senzill pastís de Pasta fullada de kakis.

És una delícia, de l'estil del pastís de poma però amb la diferència de la fruita i també de la crema, perquè no elaborem una crema pastissera, aquesta no porta ou i es fa molt ràpid. El pastís de pasta fullada amb caquis i ametla serà un berenar magnífic per a aquestes vesprades de tardor, i abans que algú diga que no li agrada el kaki, que prove el pastís…

Ingredients

·         1 làmina de pasta fullada
·         2 kakis
·         4 c/s d'ametla en granet
·         4 c/s de sucre (pots utilitzar sucre morè o blanqueta)
·         1 ou
·         un poc de llet.

·         Per a la crema
·         160 grams de llet
·         10 grams de Maizena
·         25 grams de sucre
·         Unes gotes d'extracte de vainilla.

Elaboració

1.       Precalfa el forn a 220 C Amb calor dalt i baix.
2.       Comença preparant la crema, dissol la Maizena en un poc de llet i posa la resta en un casset, afig el sucre i l'extracte de vainilla, mescla amb les varetes i posa-la al foc.
3.       Incorpora la llet amb la Maizena dissolta i continua batent amb Les varetes mentre va agafant temperatura.
4.       Quan vaja a entrar en ebullició, redueix el foc i continua amb la cocció sense deixar de remoure, fins que la crema espessisca, com una crema pastissera o un púding cremós. Llavors retira del foc i reserva, batent de tant en tant perquè no es forme una pel·lícula a la superfície.

5.       Estén la làmina de pasta fullada sobre paper vegetal i col·loca-la a la safata del forn.
6.       Estén sobre el pasta fullada la crema, quedarà una capa molt fina, només és perquè aportació un poc de suculència.
7.       Deixa lliure els vores en tot el contorn de la massa.
8.       Si prefereixes fer una cocció en blanc abans de posar el farcit del pastís (així la base del pasta fullada quedarà més cruixent), recorda punxar la massa amb un forqueta perquè no puge.
9.       Pela els caquis i estén la pulpa per la pasta. Ja saps que si utilitzes Kaki persimon és el de polpa dura, talla'ls en fines rodanxes i reparteix-les sobre el pasta fullada i a continuació afig l'ametla i el sucre per tota la superfície. Bat l'ou amb un poc de Llet i pinta els vores del pasta fullada (dorure).
10.   Introdueix la safata en el forn, al centre, i enforna durant 15-20 minuts o fins que el pasta fullada s'haja daurat.

Comentaris

Entrades populars