Pasta fullada De kakis
L'altre dia em portaren a casa uns quants kakis d'eixos
que ja s'obrin pel pesó i comença a sumar la mel de la pulpa. Irresistible menjar-se'n
un parell amb una cullereta.
Però hui anem amb una pastís de kaki, caqui o palosant,
una fruita d'origen asiàtic però que al nostre país el seu cultiu està molt
arrelat, ja sabeu que disposem de la Denominació d'Origen Kaki Ribera del
Xúquer. Avui ens agradaria que tastàreu aquest senzill pastís de Pasta
fullada de kakis.
És una delícia, de l'estil del pastís de poma però amb la
diferència de la fruita i també de la crema, perquè no elaborem una crema
pastissera, aquesta no porta ou i es fa molt ràpid. El pastís de pasta fullada
amb caquis i ametla serà un berenar magnífic per a aquestes vesprades de
tardor, i abans que algú diga que no li agrada el kaki, que prove el pastís…
Ingredients
·
1 làmina de pasta fullada
·
2 kakis
·
4 c/s d'ametla en granet
·
4 c/s de sucre (pots utilitzar sucre morè o
blanqueta)
·
1 ou
·
un poc de llet.
·
Per a la crema
·
160 grams de llet
·
10 grams de Maizena
·
25 grams de sucre
·
Unes gotes d'extracte de vainilla.
Elaboració
1. Precalfa
el forn a 220 C Amb calor dalt i baix.
2. Comença
preparant la crema, dissol la Maizena en un poc de llet i posa la resta en un
casset, afig el sucre i l'extracte de vainilla, mescla amb les varetes i
posa-la al foc.
3. Incorpora
la llet amb la Maizena dissolta i continua batent amb Les varetes mentre va
agafant temperatura.
4. Quan
vaja a entrar en ebullició, redueix el foc i continua amb la cocció sense
deixar de remoure, fins que la crema espessisca, com una crema pastissera o un
púding cremós. Llavors retira del foc i reserva, batent de tant en tant perquè
no es forme una pel·lícula a la superfície.
5. Estén
la làmina de pasta fullada sobre paper vegetal i col·loca-la a la safata del
forn.
6. Estén
sobre el pasta fullada la crema, quedarà una capa molt fina, només és perquè
aportació un poc de suculència.
7. Deixa
lliure els vores en tot el contorn de la massa.
8. Si
prefereixes fer una cocció en blanc abans de posar el farcit del pastís (així
la base del pasta fullada quedarà més cruixent), recorda punxar la massa amb un
forqueta perquè no puge.
9. Pela
els caquis i estén la pulpa per la pasta. Ja saps que si utilitzes Kaki
persimon és el de polpa dura, talla'ls en fines rodanxes i reparteix-les sobre
el pasta fullada i a continuació afig l'ametla i el sucre per tota la
superfície. Bat l'ou amb un poc de Llet i pinta els vores del pasta fullada
(dorure).
10. Introdueix
la safata en el forn, al centre, i enforna durant 15-20 minuts o fins que el
pasta fullada s'haja daurat.
Comentaris