Quallada de xirimoia
Al pati de casa tenim plantat un arbre que dona perfum la
fulla, la flor, i el fruit: la xirimoia. El plantarem farà 19 anys d'un pinyol
i dona ombra des de la seua alçada d'uns cinc metres.
Ara és l'època d'anar collint-les. Tenen l'inconvenient
de ser una varietat amb molt de pinyol, però estan molt dolces.
Quallada de xirimolla
Ingredients (3 uts.)
·
200 grams de xirimoia (pelada i espinyolada)
·
300 grams de llet
·
1 sobre
De quallada
·
mel.
Elaboració:
1. Posa
la polpa de la xirimoia (sense la pell ni les llavors) al got de la batedora,
afig 50 grams de llet i tritura fins a obtenir una crema fina i homogènia.
Incorpora el sobre De quallada i mescla bé.
2. Posa
un casset al foc amb la resta de la llet, quan trenque a bullir, retira el
casset del foc i aboca en ell la crema de xirimoia i mescla.
3. Torna
a portar al foc i deixa que trenque una altra vegada a bullir, llavors redueix
el foc i cou durant un parell de minuts sense deixar de remoure.
4. Cola
la preparació i aboca-la als gots o bols per A quallada. Deixa refredar a
Temperatura ambient i després al frigorífic, que reposen entre dos i quatre
hores
Comentaris