Favada Asturiana
Favada Asturiana
Ara que baixa el termòmetre va sent hora de preparar
plats contundents. La favada Asturiana és un plat de cullera senzill de
preparar amb molt bon resultat. Avui en dia podreu trobar els ingredients
Asturians en qualsevol supermercat.
Ingredients:
·
500 G Faves blanques
·
150 g cansalada porc
·
3 xoriços Asturians
·
3 botifarres eixutes
·
1 punta de pernil
·
200 g braó salat
·
1 ceba
·
1
cabeça d'alls
·
Julivert
·
safrà
·
sal
Preparació:
1. El
dia anterior posem a remulla les faves. L'endemà les escorrem, les posem en una
olla de pressió i les cobrim amb aigua fresca. Portem l'olla a ebullició, i llavors
tallem la cocció amb un dollet d'aigua freda. Repetim aquesta operació dues
vegades més.
2. A
continuació espumem la superfície I afegim la cansalada, els xoriços, el pernil
i el braó amb la ceba, julivert i els alls. Tapem i coem un temps inferior del
que indique el fabricant de les faves.
3. Quan
es puga obrir l'olla, diluïm el safrà en 4 cullerades del caldo de les faves I
l'afegim a l'olla junt amb la botifarra, prèviament llavada. Salem i acabem de
coure amb l'olla oberta, perquè espessisca la salsa.
4. Abans
de servir la favada, traiem unes quantes faves i Les piquem amb una forqueta
fins a obtenir una pasta. L'agreguem al caldo i removem, així quedarà més
consistent.
5. Servim
Ben calent.
Comentaris