Lluç en salsa verda
Aquest plat representa el millor de la cuina basca i és
un dels més bons i fàcils de fer sempre que la matèria siga de qualitat.
Ingredients 4 persones:
·        
8 cloïsses
·        
4 rodanxes de lluç fresc
·        
4 cullerades de vi blanc
·        
2 cullerades de Julivert picat
·        
1 cullerada de postres de farina
·        
2 dents d'all picat
·        
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
·        
Sal, pebre
Elaboració:
1.       Posem
mig litre d'aigua a bullir i quan estiga bullint posar 4 cloïsses i just al
moment s'òbriguen un poc 5-10 segons no més, les traiem i deixem dins d'un bol
junt amb els seus sucs i fem el mateix amb les altres 4 cloïsses. Després Les
traiem de la seua petxina I reservem junt amb els seus sucs.
2.       En
una cassola que capia les 4 rodanxes de lluç, es posa l'oli i es calfa l'oli a
foc lent i se li afig l'all picat i deixar uns 45-60 segons (no deixar que
canvie de color ni es Dore)  afegir la
farina, ofegar-la bé i Li afegim el vi  i
posar damunt les rodanxes de lluç prèviament salades i el Julivert picat.
3.       Baixem
el foc a suau o tapem la cassola i anem donant moviments  circulars a la cassola pel mànec durant uns
3-4 minuts i després li donem la volta al lluç i fem el mateix per l'altre
costat. Es tracta de calfar el peix molt lentament a baixa temperatura i sense
que arribe a bullir el líquid. 
4.       Afegir
les cloïsses i el seu sucs i deixem coure un parell de minuts sense deixar que
bulla el líquid en cap moment. La gelatina natural del peix emulsionarà amb
l'oli i es crearà la salsa verda lleugera. 
5.       Tastar
la salsa i si fa falta Afegir sal.
6.       Servir
immediatament.



Comentaris