Panellets de pinyons
S'acosta Tots Sants i un dels dolços que podem preparar
son els panellets de pinyons i beure
moscatell o mistela.
Diuen que en origen es tractava d'una menjar dedicada als
morts recordant els antics menjars funeràries.
Els
panellets són un mos dolç elaborats amb ametles.
De panellets hi ha moltes variants: N'hi ha de coco, de cafè, amb codonyat, però faig ja directament els
que més m'agrada.
Elaboració:
Ingredients per a
unes 35 unitats:
·
Per a la massa
·
300 gr. d'ametla crua triturada
·
150 gr. de sucre
·
100 gr., de moniato o moniato torrat
·
1 rovell d'ou
·
1 c/p de Sucre avainillat
·
Ratlladura de llima
·
De pinyons
·
150-200 gr. de pinyons
·
1 rovell d'ou
1. Per
a fer la Massa mesclem tots els ingredients de la mateixa, el moniato que
estiga ben esclafat amb una forqueta.
2. Podem
emprar un robot o en un recipient fer-ho amb les mans. Es mescla de seguida.
3. Fer
una bola, embolicar en film transparent i deixar a la nevera d'un dia per a un
altre.
4. Per
a fer els panellets de pinyons traiem la massa de la nevera i passats uns
minuts fem unes boletes amb el massapà.
5. Posar
els pinyons en un plat junt el rovell de l'ou, removem bé, i arrebossar les boletes en la mescla de pinyons.
6. Posar
en una safata amb un paper de forn
(perquè no es peguen), els introduïm al
forn precalfat a 180è , encès dalt i baix, en el segon nivell d'altura, per
espai d'uns 8 minuts.
Comentaris