Paella d'aladrocs, sèpia i verdures
Paella d'aladrocs, sèpia i verdures.
Ingredients 10 comensals
·
4 sèpies mitjanes
·
1 kg d'aladrocs
·
10 clòtxines (per a decoració)
·
(Les verdures de la temporada que preferiu.)
·
1 manoll d'espàrrecs
·
1/2 Kg de bajoca plana
·
1/2 Kg de Garrofó
·
4 manolls d'espinacs
·
750 gr de pèsols sense tavella
1 Kg d'arròs
1 Kg d'arròs
·
2 pimentons rojos
·
2 cebes
·
4 tomaques madures per a ratllar
·
Safrà
·
Pimentó dolç roig mòlt
·
Sal
·
Oli d'oliva
Per al caldo:
·
1 Kg morralla de peix
·
1 branca d'api
·
1 all porro
·
1 cabeça d'alls secs
·
5 carlotes
·
1 fulla llorer
Elaboració:
1. Netejar
i trossejar la sèpia i posar-la a la paella a fregir amb un generós doll d'oli
d'oliva.
2. Abans
d'estar al punt, retirar-la a les vores de la paella on hi haurà menys foc i
sofregir les verdures en el centre, començant per les que els coste mes la
cocció. Afegir la ceba la tomaca ratllada i el pimentó roig mòlt. Salar
3. Acabar
de sofregir tots els elements mesclats amb la sèpia.
4. Afegir
les clòtxines perquè s'òbriguen.
5. Retirar
les clòtxines una vegada obertes i el pimentó roig per a decoració
6. Per
al caldo de peix en un casset a banda sofregim l'api, all porro, els alls secs,
el fulla de llorer i les carlotes.
7. Afegim
la morralla del peix amb un poc de pebre roig mòlt I li donem unes voltes.
8. Salar
9. Deixem
bullir no més de 10 minuts
10. Colem
el caldo de peix I l'afegim a la paella, comprovar les Quantitats arregle a la
grandària del calder.
11. Deixem
bullir cinc minuts amb el sofregit i mentrestant, preparem el safrà, el calfem primer
embolicat en un poc de paper d'alumini, després el dissolem en una tassa de
caldo calent.
12. Comprovar
el punt de sal i rectificar de ser necessari
13. Afegim
l'arròs de manera uniforme i el safrà.
14. Cinc
minuts abans d'estar l'arròs al Punt afegim els aladrocs nets i sense espines,
el pebre roig en tires i les clòtxines.
Bon profit
Comentaris
He fet una passejada i em faig seguidora.
Quin privilegi viure al Berguedà!!!!!
Per cert, que son els aladrocs?
Son boquerons, sardines...
A la foto no s'aprecia massa bé.
Fins aviat, una abraçada.