Mojete de Habas
M'ha regalat una amiga, seguidora del blog, un llibre de
cuina de com es cuina a "Doña Mencía" un poble de terres Cordoveses
on ella viu ara per assumptes de feina.
El llibre esta molt bé, es tracta d'una recopilació
de receptes tretes de les dones majors del poble per deixar memòria escrita de
com es feia la cuina tradicionalment. És curiós comprovar com algunes receptes
coincideixen amb les que utilitzem per les nostres terres, amb alguna variant,
mes que res referents als condiments.
El mojete sempre es preparava per l'esmorzar, seria el
que nosaltres popularment diríem "mullarenge" Menjars cundidors de sucar en pa.
Ingredients:
2 Kg de faves
3 cebes tendres
1 cap d'alls secs
1 corneta (pimentó roig sec) nosaltres el substituïm per una nyora
1 trosset de pa del dia d'abans amb poca corfa
Sa
Oli d'oliva
Preparació:
Pelem les faves i els alls.
Fregim en una paella els alls pelats sencers, la nyora i
el pa.
Trossejar les cebes i posar-les en una paella junt a les
faves amb un poc d'aigua i deixar que s'ablanisquen.
En un morter piquem els alls, la nyora i el pa i preparem la picada.
Incorporem la picada a la paella de les faves i la ceba quan ha reduït l'aigua,
tapem i deixem coure uns minuts més fins que quede en la salsa que desprès ens
servirà per mullar.
Bon profit
Comentaris