Albergínies farcides

Qui no recorda les albergínies farcides de sa mare o de la iaia. Jo crec que la meua mare era el que millor li eixia de la cuina. Quina combinació de sabors més encertada.
Esta vesprada he preparat el farcit per fer-les demà diumenge que vindran els amics a casa a dinar. Segur que a la conversa sempre hi ha qui diu –Pues ma mare les feia....
I  és que els sabors en els que ens hem criat sempre queden al record com els millors i més autèntics, normalment el de les iaies.
A la recepta pose el pa rallat, ja sabeu que el pa rallat era el substitut dels pobres al formatge, és opcional. A mi m'agrada amb formatge i amb un poquet de pebre negre per damunt.


Ingredients: 4 comensals

- 4 albergínies mitjanes.
- 1 ceba gran.
- 2 tomaques madures.
- 500 grams de magre picat.
- Pa ratllat. O formatge (opcional)
- 50 grams de pinyons.
-  Julivert picat
- Nou moscada.
- Oli d'Oliva.
- Sal.

Preparació:

1.       Tallem les albergínies per la meitat longitudinalment i les buidem deixant com 1 centímetre de carn sobre la pell, reservant tant aquesta com la polpa interior.
2.       Piquem fina la polpa de l'albergínia, piquem també la ceba I triturem les tomaques.
3.       A continuació sofregirem la ceba en una paella a foc lent amb un poc d'oli d'oliva, i quan dore afegim el magre picat i les tomaques triturades.
4.       Quan estiga quasi fet, pugem a foc mitjà I afegim la polpa picada de les albergínies i un poc de l'nou moscada, un poc de sal i els pinyons.
5.       Deixem al foc uns cinc minuts més.
6.       Després De retirar-ho del foc,  li afegim el julivert finament picat i procedirem a farcir les albergínies preparades abans.
7.       Posem a calfar el forn a potència mitjana (180 a 190è). Sobre una llanda greixada, arreglem les albergínies I empolvorem sobre elles el pa ratllat abans de ficar-les al forn ja precalfat.
8.       Deixarem al forn durant uns 30 minuts aproximadament, segons forn
9.       Servir-les ben calentes.


Comentaris

Entrades populars