Albergínies farcides
Qui no recorda les albergínies farcides de sa mare o de
la iaia. Jo crec que la meua mare era el que millor li eixia de la cuina.
Quina combinació de sabors més encertada.
Esta vesprada he preparat el farcit per fer-les demà
diumenge que vindran els amics a casa a dinar. Segur que a la conversa sempre
hi ha qui diu –Pues ma mare les feia....
I és que els
sabors en els que ens hem criat sempre queden al record com els millors i més
autèntics, normalment el de les iaies.
A la recepta pose el pa rallat, ja sabeu que el pa
rallat era el substitut dels pobres al formatge, és opcional. A mi m'agrada amb formatge i amb un poquet de pebre negre per damunt.
|
Ingredients: 4 comensals
- 4 albergínies mitjanes.
- 1 ceba gran.
- 2 tomaques madures.
- 500 grams de magre picat.
- Pa ratllat. O formatge (opcional)
- 50 grams de pinyons.
- Julivert picat
- Nou moscada.
- Oli d'Oliva.
- Sal.
Preparació:
1. Tallem
les albergínies per la meitat longitudinalment i les buidem deixant com 1
centímetre de carn sobre la pell, reservant tant aquesta com la polpa
interior.
2. Piquem
fina la polpa de l'albergínia, piquem també la ceba I triturem les tomaques.
3. A
continuació sofregirem la ceba en una paella a foc lent amb un poc d'oli
d'oliva, i quan dore afegim el magre picat i les tomaques triturades.
4. Quan
estiga quasi fet, pugem a foc mitjà I afegim la polpa picada de les
albergínies i un poc de l'nou moscada, un poc de sal i els pinyons.
5. Deixem
al foc uns cinc minuts més.
6. Després
De retirar-ho del foc, li afegim el
julivert finament picat i procedirem a farcir les albergínies preparades
abans.
7. Posem
a calfar el forn a potència mitjana (180 a 190è). Sobre una llanda greixada,
arreglem les albergínies I empolvorem sobre elles el pa ratllat abans de
ficar-les al forn ja precalfat.
8. Deixarem al forn durant uns 30
minuts aproximadament, segons forn
9. Servir-les
ben calentes.
|
Comentaris