Taperes i taperots



Aquest estiu he preparat per primera vegada tàperes i taperots en vinagre. Els vaig recol·lectar del camp dels meus sogres que tenen una taperera enorme. M'he portat la sorpresa que el resultat ha segut d'unes tàperes mes afruitades que les que vènia comprant.

Les tàperes salades o confitades s'usen com a aperitiu o guarnició. Són un ingredient corrent a la cuina mediterrània. També es consumeixen els fruits de la taperera, dits taperots, preparats de forma semblant als capolls quan estan preparats per a la recol·lecció de color verd fosc. Es preparen en una solució de vinagre i sal i són un condiment en pizzes, salmó fumat, ensalades o plats de pasta. Altres usos culinaris destacats de les tàperes són la universal "salsa tàrtara", de la que és un component essencial

Elaboració;
Posar les tàperes amb abundant sal en un pot tapat i deixar uns  5-6 dies
Posar els taperots en un recipient amb aigua i canviar-la cada 24 hores durant 5-6 dies
Passat aquest temps se'ls lleva la sal a les tàperes i l'aigua que tenen els taperots i els posen en una mescla d'aigua i vinagre, en les quantitats següents:
2 tasses de vinagre per cada tassa d'aigua i una cullerada de sal per tassa d'aigua.
 
El millor és deixar-les passar 15 dies des que es posa el vinagre abans de consumir-les perquè prenguen el sabor del vinagre.


Comentaris

Entrades populars