Espaguetis a la putanesca
El curiós nom d'aquesta salsa és atribuït a la prostitució de l'Edat Mitjana, es diu que les dones que llavors practicaven la prostitució del carrer a les nits d'hivern en haver de "fare il·ltre squillo" o "il·ltre giro" (el gir, la volteta per els carrers de les ciutats) requerien els fideus acompanyats amb una salsa rica en calories.
Ingredients 4 persones
- 350 g
espaguetis
- 4
tomaques
- 2
vitets rojos
- 2
dents all
- 8
anxoves trossejades
- 12 olives negres sense pinyol
- formatge parmesà
- algunes tàperes trossejades
- julivert picat
- alfàbega
- oli
- sal
Elaboració:
1.
Primer
pelem, buidem i trossegem les tomaques.
2.
Després
piquem l'all i els vitets.
3. En
una Cassola fregim lleugerament l'all i els vitets picats durant un minut, i després
afegim la tomaca.
4.
Tapem
la cassola i deixem a foc lent durant 10 minuts. Anem mirant de tant en tant
per si necessitem agregar aigua.
5. Quan
la tomaca estiga blaneta tirem el julivert, l'alfàbega,
les anxoves, les olives i les tàperes, tot ben trossejat i picat. Ho coem 3
minuts.
6. A
banda cuinem els espaguetis en aigua amb sal i oli fins que estiguen tendres. Després Els afegim a la
cassola de la salsa i removem un minut més.
Comentaris