2 receptes de licor de codony



Us presente dues receptes de licor de codony. La primera té mes senzillesa en la seua elaboració que la segona, però el resultat és un licor de més qualitat en el segon cas.

Licor de codony 1

Ingredients:

1 l. d'aiguardent
1 codony gran
La pell i el cor de 3 codonys ben llavats
1 copa de brandi
1 branqueta de canella en brut

Per a l'almívar:
1 kg de sucre
2 l d'aigua.
1 branqueta de canyella
La corfa d'un llima sense res de pell blanca

Elaboració Tradicional:

Pelar el codony, descoratjar-lo tallar-lo en trossos i posar tot en un pot de vidre, inclòs les pells i el cor. Afegir la resta dels ingredients i deixar macerar durant almenys 15 dies.
Amb el sucre, la corfa de llima, la canyella i l'aigua, elaborar un almívar (fins a obtenir 1 litre). Deixar refredar i afegir al pot de vidre. Deixar macerar altres 15 dies més; filtrar amb un drap de cotó fi i embotellar.


Licor De codony 2

Ingredients:
Per a obtenir un litre de licor:
3 o 4 codonys
2 tasses d'aiguardent + aiguardent necessari
1 branqueta de canyella
4 cullerades de sucre + sucre necessari.

En compte de fer-lo amb alcohol etílic a 96°, en cas de tenir dificultat per trobar-lo es pot substituir per un vodka barat.

Es llaven i es pelen Els codonys, i es passen per picadora o es ratllen. Es col·loquen en un bol i es cobreix amb paper film, es deixa fins a l'endemà.

A l'altre dia, es mesclen els codonys amb 4 cullerades de sucre i dues tasses d'aiguardent. Es mescla i es deixa a la nevera, coberta amb paper film, per un dia més.

Al tercer dia, es filtra amb llenç, es recull tot el líquid obtingut i es mesura. Es calcula la mateixa quantitat d'aiguardent per volum de líquid obtingut, i 1/2 kg de sucre per litre obtingut. És a dir, si obtenen mig litre de suc de codony, han de mesurar 1/2 litre d'aiguardent i 250 g de sucre.

Es pren el Líquid que hem tret del codony i se l'incorpora el sucre i una branqueta de canyella. Es porta a foc i es deixa bullir per 5 minuts després de l'ebullició. Es retira del foc i es deixa refredar tapat. És molt important que estiga tapat.

Una vegada refredat es mescla amb l'aiguardent i es filtra en botelles. S'agrega a la botella la branqueta de canyella (opcional)

Aquest licor ha de deixar-se reposar per 6 setmanes abans de consumir-lo.


Comentaris

Izaskun ha dit…
Just estava buscant una bona recepte per fer licor de codony i en arribar aquí, ves per on...ja l´he trobat!
No sols m´ha agradat el licor, també hi he vist moltes cosetes interesants.... enhorabona!

Amb el teu permis, voldria mirar de fer la segona opció, però per no equivocar me m´agradaria saber quina es la mida de la tassa.

Moltes gràcies!
Pascual Adrià ha dit…
M'alegre que et puga servir la recepta. La mida de la tassa es la gran la del café amb llet.
Tenim un grup al facebook que el pots apuntar i rebràs noticies de les noves receptes. http://www.facebook.com/groups/magradacuinar/
pascual adrià
Anònim ha dit…
Perdoneu la pregunta (ignorància meva) però quin aiguardent? el sec o el dolç? perque si és el dolç igual no cal tant de sucre. O si?

Entrades populars