Lluç en salsa verda





Aquest plat representa el millor de la cuina basca i és un dels més bons i fàcils de fer sempre que la matèria siga de qualitat.

Ingredients 4 persones:

·         8 cloïsses
·         4 rodanxes de lluç fresc
·         4 cullerades de vi blanc
·         2 cullerades de Julivert picat
·         1 cullerada de postres de farina
·         2 dents d'all picat
·         3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
·         Sal, pebre

Elaboració:

1.       Posem mig litre d'aigua a bullir i quan estiga bullint posar 4 cloïsses i just al moment s'òbriguen un poc 5-10 segons no més, les traiem i deixem dins d'un bol junt amb els seus sucs i fem el mateix amb les altres 4 cloïsses. Després Les traiem de la seua petxina I reservem junt amb els seus sucs.
2.       En una cassola que capia les 4 rodanxes de lluç, es posa l'oli i es calfa l'oli a foc lent i se li afig l'all picat i deixar uns 45-60 segons (no deixar que canvie de color ni es Dore)  afegir la farina, ofegar-la bé i Li afegim el vi  i posar damunt les rodanxes de lluç prèviament salades i el Julivert picat.
3.       Baixem el foc a suau o tapem la cassola i anem donant moviments  circulars a la cassola pel mànec durant uns 3-4 minuts i després li donem la volta al lluç i fem el mateix per l'altre costat. Es tracta de calfar el peix molt lentament a baixa temperatura i sense que arribe a bullir el líquid.
4.       Afegir les cloïsses i el seu sucs i deixem coure un parell de minuts sense deixar que bulla el líquid en cap moment. La gelatina natural del peix emulsionarà amb l'oli i es crearà la salsa verda lleugera.
5.       Tastar la salsa i si fa falta Afegir sal.
6.       Servir immediatament.

Comentaris

Entrades populars