divendres, 30 de novembre de 2012

Quallada de xirimoia






Al pati de casa tenim plantat un arbre que dona perfum la fulla, la flor, i el fruit: la xirimoia. El plantarem farà 19 anys d'un pinyol i dona ombra des de la seua alçada d'uns cinc metres.
Ara és l'època d'anar collint-les. Tenen l'inconvenient de ser una varietat amb molt de pinyol, però estan molt dolces.


Quallada de xirimolla


Ingredients (3 uts.)

·         200 grams de xirimoia (pelada i espinyolada)
·         300 grams de llet
·          1 sobre De quallada
·          mel.


Elaboració:

1.       Posa la polpa de la xirimoia (sense la pell ni les llavors) al got de la batedora, afig 50 grams de llet i tritura fins a obtenir una crema fina i homogènia. Incorpora el sobre De quallada i mescla bé.
2.       Posa un casset al foc amb la resta de la llet, quan trenque a bullir, retira el casset del foc i aboca en ell la crema de xirimoia i mescla.
3.       Torna a portar al foc i deixa que trenque una altra vegada a bullir, llavors redueix el foc i cou durant un parell de minuts sense deixar de remoure.
4.       Cola la preparació i aboca-la als gots o bols per A quallada. Deixa refredar a Temperatura ambient i després al frigorífic, que reposen entre dos i quatre hores