dilluns, 19 de novembre de 2012

"Coca en llanda"




Ingredients (safata de 25x30x5 aprox.)

·         3 ous (180 grams)
·         350 grams de sucre (més el necessari per a empolvorar)
·         1 llima (la seua pell ratllada)
·         220 grams d'oli de gira-sol
·         500 grams de llet
·         500 grams de farina
·         1 sobre de gasificant (3'3 grams de bicarbonat sòdic)
·         1 sobre d'àcid tartàric i màlic (2'2 grams) (els sobres de gasificant per a rebosteria blanc I lila).


Elaboració

1.       Precalfa el forn amb calor dalt i baix a 180 C. Posa una reixeta a baixa altura perquè la safata del bescuit quede un o dos punt per davall del centre del forn.
2.       Trenca els ous i posa'ls en un bol ampli, afig el sucre i bat amb les varetes (pots utilitzar les elèctriques) fins que doblen el seu volum.
3.       A continuació afig la pell de llima acabada de ratllar, l'oli de gira-sol i la llet.
4.       Tamisa la farina amb els sobres de gasificant per a rebosteria, i incorpora-la a la mescla anterior a poc a poc, mentre vas mesclant amb l'espàtula. Assegura't que no queden grums, pots utilitzar les varetes manuals realitzant moviments envolvents.
5.       Folra la safata per a la coca amb paper vegetal, que cobrisca també els laterals. Aboca la massa i procura que quede ben estesa, llisa i uniforme.
6.       Quan el forn estiga a la temperatura adequada, introdueix la massa batuda i enforna durant 30 minuts aproximadament. En aqueix moment, comprova que l'interior de la coca està feta. Llavors retira-la del forn.
7.       Empolvora amb sucre i deixa refredar. És difícil resistir-se a tastar-la fins que es refrede del tot. Tèbia està rica aquesta coca, freda també, i hi ha qui fins i tot la prefereix d'un dia per a un altre. Si la prepares tindràs oportunitat De tastar la coca en llanda de les tres formes.
Bon profit!

2 comentaris:

Chus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Chus ha dit...

Quina bona pinta que te aquesta coca!!!
Quan jo ere petita ja m'agradava molt cuinar i l'unic que feia aleshores ere algun pa de pessic, eren boníssims, i no puc recordar la recepte exacte, i saps quan he vist aquesta foto de la teva coca m'ha recordat aquell pa de pessic .
Així que provaré de fer-la.
Chus