Suc de Rap i anguiles


Ingredients 6 persones

6 tallades de Rap
1 Kg anguiles
1 kg creïlles
100 gr ametles fregides
Oli
Sal
Jolivert
1 cabeça d'alls
Farina
Vitets

En una caldereta posem  un got d'aigua d'oli d'oliva, sofregim bé el rap enfarinat sense arribar a dorar-lo, la finalitat és segellar-lo amb la farina perquè quede sucós. Retirem
 A continuació, fregim en ella la cabeça d'alls, amb un tall profund cada un d'ells i sense pelar-los, amb dues o tres vitets al gust. Sempre a foc suau per a no cremar-lo.
Quan els alls estiguen daurats, es retiren dos d'ells, i s'afigen dues cullerades soperes de pebre roig ,es remou, i immediatament, abans que es creme aquest, s'afigen les creïlles trossejades, li donem unes voltes i afegim quatre gots d'aigua calenta si és possible, 
Quan la creïlla estiga a mig coure, (6-8 minuts) afegim les anguiles netes, escapçades i tallades a trossos d’uns  3 centímetres.
Deixem coure 10 minuts i afegim el Rap.
Mentrestant, picarem bé en un morter un grapat d'ametles fregides (10 o 15 unitats), els dos alls que traiem de la cassola i altres dos crus,  pebre negre, joliverd, una mica de sal (al gust)
 Als cinc minuts d'incorporar el Rap, afegim la picada, i deixem coure 5 minuts més.  Vigilar que quede caldo per poder sucar.
Servir en la pròpia caldereta ben calent.
En algunes receptes s'afig pa fregit com a espessant . En aquest cas en afegir les creïlles, trencades, no tallades, la fècula te la funció del pa.

Comentaris

Entrades populars