dilluns, 12 de setembre de 2011

Croquetes de creïlla i peix



Aquesta recepta és per a preparar-la amb les sobres de  peix d'una altre menjar, qualsevol peix ens servirà: lluç, daurada, abadejo, tonyina, etc

Ingredients

1 peix de ració esmollat i sense espines
 3 creïlles mitjanes cuites
 3-4 cullerades de llet
 2 ous grans (un per a l'arrebossat)
 Pa ratllat
 sal, pebre, anou moscada i oli d'oliva verge extra.

Elaboració

Cou les creïlles en aigua i sal, fins que en punxar-les amb un ganivet i alçar-les aquest esvare suaument.

Encara calents, lleva'ls la pell i trosseja-les, passa-les pel passapurés o xafa-les amb un forqueta. Afig el peix esmollat i ben revisat perquè no hi haja espines.

Incorpora la sal i les espècies al teu gust, i finalment afig l'ou. Mescla-ho tot molt bé. Afig la llet, i torna a remoure. En aquest cas la llet és només per a donar-li un poc més de suavitat, i suculència. Si vols la massa més suau, pots afegir més, però et quedarà una massa blaneta  i difícil de treballar. Deixa que tota la massa refrede.

Fes boletes de la grandària d'un mos i passa-les per pa ratllat, ou i pa ratllat una altra vegada. Una vegada formades les Croquetes de creïlla, estan llestes per a fregir-les en oli d'oliva a 180C  fins que estiguen daurades.