Olla de la Plana
Ingredients:
¼ de quilo de
bajoqueta
1 carlota
1 nap
Unes quantes
fulles de bleda
1 ceba gran
2 creïlles
mitjanes
¼ de quilo de
fesols secs
3 dents d’all
3 tomaques
Un tros mitjà
de carabassa dolça
¼ de col
2 grapats
d'arròs
1 cullerada de
pebre roig dolç
Oli, sal i
safrà.
Elaboració:
Posar a
remulla els fesols la vespra. En el moment de preparar aquesta olla, llavem amb
aigua abundant tota la verdura, si fera falta la tallem tota a daus d'uns 2 cm.
La tornem a llavar i anem posant-la en l'olla on ha de coure, reservem l'arròs.
Una vegada tinguem tota la verdura preparada i dins de l'olla, la cobrim
d'aigua amb un o dos dits per damunt de la mescla.
La fem bullir a
foc fort i afegim un bon doll d'oli, safrà i sal. Quan comence a bullir
rebaixem el foc al mínim (si fa bromera, la llevem), i abans que la verdura
estiga cuita, li afegim l'arròs.
Mentrestant
pelem i piquem la ceba, els alls i ratllem les tomaques. En una paella amb oli
fem el sofregit amb la ceba, l'all, la tomaca i el pebre roig dolç. Una vegada
tinguem el sofregit, l'aboquem en l'olla i removem. Ho deixem coure durant 5
minuts més, apaguem el foc i tapem l'olla.
Bon profit
Comentaris