dijous, 15 de setembre de 2011

Olla de la Plana



Ingredients:
¼ de quilo de bajoqueta
1 carlota
1 nap
Unes quantes fulles de bleda
1 ceba gran
2 creïlles mitjanes
¼ de quilo de fesols secs
3 dents d’all
3 tomaques
Un tros mitjà de carabassa dolça
¼ de col
2 grapats d'arròs
1 cullerada de pebre roig dolç
Oli, sal i safrà.

Elaboració:
Posar a remulla els fesols la vespra. En el moment de preparar aquesta olla, llavem amb aigua abundant tota la verdura, si fera falta la tallem tota a daus d'uns 2 cm. La tornem a llavar i anem posant-la en l'olla on ha de coure, reservem l'arròs. Una vegada tinguem tota la verdura preparada i dins de l'olla, la cobrim d'aigua amb un o dos dits per damunt de la mescla.
La fem bullir a foc fort i afegim un bon doll d'oli, safrà i sal. Quan comence a bullir rebaixem el foc al mínim (si fa bromera, la llevem), i abans que la verdura estiga cuita, li afegim l'arròs.
Mentrestant pelem i piquem la ceba, els alls i ratllem les tomaques. En una paella amb oli fem el sofregit amb la ceba, l'all, la tomaca i el pebre roig dolç. Una vegada tinguem el sofregit, l'aboquem en l'olla i removem. Ho deixem coure durant 5 minuts més, apaguem el foc i tapem l'olla.
Bon profit