Xampinyons amb salsa de cervesa
Ingredients (4-6 comensals):
- 600 grams de xampinyons
- 2 xalotes
- 3 dents d'all
- 300 ml. De cervesa
- Unes branquetes de timó fresc
- 60 ml. D'aigua
- 1 cullera de Maizena
- Pebre negre
- 1 vitet (opcional)
- Sal
- Oli d'oliva verge extra.
Elaboració:
- Talla el peu dels xampinyons i llava'ls bé, llevant tota la terra que puguen tenir. Una Vegada ben eixuts, talla'ls en quarts.
- Pela les xalotes i les dents d'all i pica'ls.
- Posa una paella àmplia a calfar amb oli d'oliva verge extra, quan estiga a temperatura mitjana incorpora les xalotes i els alls, deixa que prenguen un poc de color i a continuació afig els xampinyons.
- Puja el foc, salpimenta al gust, si és necessari afig més oli d'oliva verge extra.
- Ofega un parell de minuts, movent de tant en tant i incorpora el timó i la cervesa (i el vitet si es desitgen picants).
- Quan trenque a bullir, baixa a foc mitjà i cuina uns 20 minuts o fins que els xampinyons estiguen tendres.
- Afig la Maizena dissolta a l'aigua i cou uns minuts més, fins que la salsa espessisca. Prova per si és necessari rectificar de sal o pebre.
Comentaris