dilluns, 13 de maig de 2013

Xampinyons amb salsa de cervesa




Ingredients (4-6 comensals):


  • 600 grams de xampinyons
  • 2 xalotes
  • 3 dents d'all
  • 300 ml. De cervesa
  • Unes branquetes de timó fresc
  • 60 ml. D'aigua
  • 1 cullera de Maizena
  • Pebre negre
  • 1 vitet (opcional)
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra.


Elaboració:


  1. Talla el peu dels xampinyons i llava'ls bé, llevant tota la terra que puguen tenir. Una Vegada ben eixuts, talla'ls en quarts.
  2. Pela les xalotes i les dents d'all i pica'ls.
  3. Posa una paella àmplia a calfar amb oli d'oliva verge extra, quan estiga a temperatura mitjana incorpora les xalotes i els alls, deixa que prenguen un poc de color i a continuació afig els xampinyons.
  4. Puja el foc, salpimenta al gust, si és necessari afig més oli d'oliva verge extra.
  5. Ofega un parell de minuts, movent de tant en tant i incorpora el timó i la cervesa (i el vitet si es desitgen picants).
  6. Quan trenque a bullir, baixa a foc mitjà i cuina uns 20 minuts o fins que els xampinyons estiguen tendres.
  7. Afig la Maizena dissolta a l'aigua i cou uns minuts més, fins que la salsa espessisca. Prova per si és necessari rectificar de sal o pebre.