dimecres, 22 de maig de 2013

Lasanya d'albergínies i sobrassada




Ingredients:

  • 600 grams d'albergínia
  • 120 grams de sobrassada
  • 250 grams de brullo
  • 60 grams de parmesà
  • 200 grams de mozzarella
  • 10 fulles d'alfàbega fresca
  • 1 grapat de pinyons (quantitat al gust)
  • Orenga
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal


Elaboració:


  1. Llava les albergínies, retira els dos extrems i talla-les a rodanxes d'un centímetre de grossor. Sala-les pels dos costats i deixa-les reposar uns 30 minuts, perquè expulsen l'amargor. Precalfa el forn a 180 C.
  2. Seca bé les albergínies, pinta-les amb un pinzell o amb un polvoritzador d'oli d'oliva, i posa-les a la safata del forn uns 20-30 minuts, fins que estiguen tendres, donant-los la volta a meitat de la cocció.
  3. Posa en un bol el brullo i el formatge parmesà ratllat, pica l'alfàbega i incorpora-la també, mescla fins que els tres ingredients estiguen ben integrats.
  4. Retira la pell de la sobrassada i esmicola-la.
  5. Torra els pinyons en una paella sense greixar, a foc lent i movent-los perquè es torren de forma homogènia.
  6. Prepara una safata apta per a forn (25×18 cm. Aprox.), unta-la amb oli d'oliva i comença a muntar la lasanya, posa una capa d'albergínia, a continuació la meitat del brullo, sobre aquest col·loca una fina capa de sobrassada i pinyons, i finalment mozzarella ratllada, empolvorant un poc d'orenga sobre ella. Torna a posar una capa d'albergínia, una altra de brullo (l'altra meitat), sobrassada i pinyons i cobreix amb l'última capa d'albergínia, salpimenta al gust i cobreix amb la mozzarella ratllada.
  7. Introdueix la safata en el forn que tens precalfat a 180 C, i enforna durant 30-40 minuts, fins que la mozzarella estiga gratinada i el formatge de l'interior i la sobrassada fosos. Quan retires la lasanya d'albergínia i sobrassada del forn, empolvora un poc d'orenga.

1 comentari:

Núria ha dit...

Mmmm... tinc unes albergínies a la nevera i potser caurà aquesta lassanya. Contenta d'haver compartit la jornada d'ahir a Manlleu i ja aniré seguint de prop les teves receptes culinàries! Bon profit i fins ben aviat, Montse!