Paté d'albergínia amb mel
Ingredients:
- 300 grams d'albergínia torrada (pelada)
- 15-20 grams de mostassa
- 40 grams de mel
- 30 grams de salsa de soja
- 10 grams de suc de llima
- 1 dent d'all
- Pebre negre
- Sal.
Elaboració:
Les albergínies s'han de torrar amb antelació
Per a fer aquest paté No triturem l'albergínia, La piquem
després de pelar-la i deixar-la reposar una estona sobre un colador per a
escórrer-la.
Mentrestant, pots anar preparant com una vinagreta,
mescla en un bol la mostassa, la mel, la salsa de soja i el suc de llima. Pela l'all
(segons gusts i grandàries pots posar dos dents en compte d'un), retira el
germen de l'interior i ratlla'l ben fi.
Incorpora a la vinagreta l'all ratllat.
Una vegada que l'albergínia estiga ben picada, passa-la a
un bol i afig la vinagreta de mel, soja i mostassa, pots afegir una volta (de
molinet) de pebre negre, mescla bé i prova per si és necessari rectificar,
potser necessite un poc de sal o vulgues un punt més dolç amb la mel. De totes
maneres, convé deixar reposar el paté perquè els sabors s'integren.
Cobreix el bol del paté d'albergínia amb film transparent i deixa'l reposar almenys una hora.
Comentaris