dimarts, 21 de maig de 2013

Paté d'albergínia amb mel




Ingredients:


  • 300 grams d'albergínia torrada (pelada)
  • 15-20 grams de mostassa
  • 40 grams de mel
  • 30 grams de salsa de soja
  • 10 grams de suc de llima
  • 1 dent d'all
  • Pebre negre
  • Sal.


Elaboració:

Les albergínies s'han de torrar amb antelació
Per a fer aquest paté No triturem l'albergínia, La piquem després de pelar-la i deixar-la reposar una estona sobre un colador per a escórrer-la.
Mentrestant, pots anar preparant com una vinagreta, mescla en un bol la mostassa, la mel, la salsa de soja i el suc de llima. Pela l'all (segons gusts i grandàries pots posar dos dents en compte d'un), retira el germen de l'interior i ratlla'l ben fi.
Incorpora a la vinagreta l'all ratllat.
Una vegada que l'albergínia estiga ben picada, passa-la a un bol i afig la vinagreta de mel, soja i mostassa, pots afegir una volta (de molinet) de pebre negre, mescla bé i prova per si és necessari rectificar, potser necessite un poc de sal o vulgues un punt més dolç amb la mel. De totes maneres, convé deixar reposar el paté perquè els sabors s'integren.
Cobreix el bol del paté d'albergínia amb film transparent i deixa'l reposar almenys una hora.

1 comentari:

Marina A.F. ha dit...

mmm!! Això d'afegir-hi la mel m'ha encantat! Ho tastaré!