dijous, 2 de maig de 2013

Carabassetes a la Niçarda




Ingredients (4 comensals)

  • 2 carabassetes grans
  • 1 dent d'all
  • 150 grams de salsa de tomaca casera
  • 30 olives negres (aprox.)
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra
  • Julivert

 Elaboració:

  1. Les carabassetes solen tallar-se a rodanxes per a fer aquesta recepta, però nosaltres preferim fer bastonets i que es mantinguen llisos. Així que llava bé les carabassetes, talla els dos extrems i a continuació talla'ls en bastons.
  2. Posa una cassola baixa o paella àmplia a calfar amb dues cullerades d'oli d'oliva verge extra. Pela la dent d'all i pica'l. Quan l'oli estiga calent incorpora l'all i les carabassetes, salpimenta a gust i deixa uns minuts, fins que comencen a prendre color però sense arribar a ablanir-se.
  3. Afig la salsa de tomaca i baixa a foc mitjà, cuina uns minuts, la salsa ja està cuinada així que el temps dependrà de si t'agraden les Carabassetes molt cuites o tant sols un poc.
  4. Abans de retirar-los del foc afig les olives espinyolades i tallades a rodanxes.
  5. Prova la salsa i la carabasseta per si és necessari rectificar de sal o pebre. Llava i seca bé el julivert I pica'l, reparteix-lo sobre les carabassetes


Bon profit!