Raïm de pastor en salmorra
La planta
El RAÏM DE PASTOR (Sedum Sediforme), en castellà
"uña de gato", és una xicoteta planta que es troba fàcilment pel País
Valencià, en terrenys de secà, vores de camins, empedrats, estants vores dels
bancals, etc.
Les seues propietats medicinals són conegudes des
d'antic. Els pastors rosegaven les seues fulles per a combatre l'acidesa
d'estómac i les nafres a la boca. Picant uns fulles es pot aplicar en ferides i
picadures.
Encara que es troba tot l'any, és preferible collir-les a
la primavera, quan estan tendres, millor els brots jóvens, i sempre Abans
d'espigar-se.
Ingredients:
* Raïm de pastor
* 10 gots d'aigua
* ½ got de sal
* 1 got de vinagre
* 1 llimó
* Pebrella
Elaboració:
* Colliu el raïm de pastor tendre, preferiblement en la
moguda jove del mes de març- abril i, en qualsevol cas, sempre abans que
espigue.
* Renteu-lo i deixeu-lo ben net de terra.
* Escaldeu-lo una mica en una cassola per a llevar-li
l'aspror.
* Aboqueu-lo en una gerreta, saleu-lo i adobeu-lo amb
aigua, pebrella, pells de llimó, vinagre i sal.
* Les mesures de l'adob del raïmet de pastor que se solen
posar vénen a ser de deu gots d'aigua per un de vinagre i mig de sal.
* En uns dies el podrem servir d'aperitiu o de guarnició
a les amanides.
Comentaris
Enhorabona Pascual i gràcies per totes les teues receptes. Besstkovis