Dónuts




INGREDIENTS:

·         3 cu. De llevat seca ( 22 gr.) o llevat de forn
·         240 ml. De llet (a uns 45º C )
·         400 gr. de farina de força
·         30 gr. de sucre
·         1/2 cu. De sal
·         1 cu. D'extracte de vainilla líquid
·         3 rovells d'ou
·         56 gr. de mantega
·         Oli vegetal


Per al glacejat:

·         150 gr. de Sucre glacejat
·         3 o 4 cu. De llet o aigua


PREPARACIÓ


1.       En un bol posem 180 ml. de llet i li afegim 2 cu. de llevat, ho mesclem tot i li  afegim 110 gr. de farina, ho tornem a mesclar bé fins a aconseguir una massa. El cobrim amb un drap I ho deixem reposar durant uns 30 minuts en un lloc càlid.
2.       Ara posem al bol de la nostra batedora elèctrica (  Si ho fem a mà en qualsevol bol) la resta de la llet i del llevat que ens ha quedat, ho mesclem i continuem afegint els rovells d'ou, el sucre, la sal, l'extracte de vainilla i la massa que hem preparat amb antelació, ho mesclem durant uns 30 segons o fins que ens quede una mescla suau, afegim la mantega a temperatura ambient (en quadrats) i tornem a mesclar durant uns 30 segons, o fins a ens quede una massa suau.
3.       Tapem  la massa amb  film transparent i ho deixem reposar a temperatura ambient durant 30 minuts. Quan passen els 30 minuts ho fiquem al frigorífic durant 1 hora mínim i 12 hores màxim.
4.       Una vegada que hem deixat reposar la  massa, enfarinem la superfície de treball i estenem la nostra massa amb el ruló, deixant una alçada d'un poc més d'1 cm, i anem tallant amb l'ajuda d'un tallador de dónuts o qualsevol altre que ens servisca per a això ( jo vaig usar Un tallapastes redó ). Anem passant la nostra massa tallada sobre una safata coberta amb un drap de cuina, i els dipositem damunt. Quan tinguem talalda tota la  massa  ho deixem reposar durant uns 40 minuts, cobert amb un drap llis, en un lloc càlid i lluny de corrents d'aire.
5.       Ara posem en una paella l'oli i el calfem (a  uns 180è C) I comencem a fregir 1 o 2 minuts per cada costat.
6.       Una vegada fregits, preparem el glacejat:  posem en un bol tots els ingredients I batem fins a aconseguir una massa suau i llisa. Submergim la meitat dels nostres dónuts en el glacejat i els escorrem bé  deixant-los  reposar sobre una reixeta.
    Una vegada freds a Gaudir !!!!
   També pots donar-los un bany de xocolate .

Comentaris

Marta CuinaDiari ha dit…
Fer els donuts a casa és un pecat!! Quina bona pinta! Marta

Entrades populars