dissabte, 2 de febrer de 2013

Olla de cigrons amb botifarra i cansalà




INGREDIENTS:

Per coure els cigrons

·         400 grs. de cigrons
·         1 fulla de llorer
·         1 ceba
·         3 alls sense pelar
·         1 tros de pernil o un ós.
·         Oli d'oliva, sal, mitja culleradeta de bicarbonat

Per preparar l'olla

·         Els cigrons cuits
·         Caldo de coure'ls
·         4 botifarres (que estiguen eixutes)
·         4 o 5 talls de cansalà curada
·         1 all
·         1 ceba
·         Un parell de cullerades de  salsa de tomaca
·         Oli d'oliva.

PREPARACIÓ:

El dia abans hem de posar els cigrons en remull amb aigua que els cobreixca i en sobre tres o quatre dits, una culleradeta de sal i mitja de bicarbonat.
L'endemà els rentem, posem aigua al foc i quan estiga calenta afegim els cigrons ( l'aigua els ha de superar també uns quatre dits), afegim  la fulla de llorer, la ceba pelada i sencera, els alls sense pelar, el pernil, i un raig  d'oli d'oliva. Quan bulli, abaixem el foc, tapem i els deixem tapats durant 1 hora. Passat aquest temps, depèn del tipus de cigrons, ja són cuits. Destapem l'olla, els salem i si no són tous encara, els deixem que vagin bullint fins que estiguen cuits.


Ara prepararem l'olla:

1.       Fem un sofregit amb la ceba i l'all picats
2.   Incorporem la tomaca, la cansalà i la botifarra, els cigrons i brou de coure'ls.
3.       Deixem coure 20 minuts ( si cal hi anem afegint més brou).

1 comentari:

Marta-CuinaDiari ha dit...

Que bons! i ara amb este temps apeteixen molt els plats de cullera ben calentets! Marta