Olla de cigrons amb botifarra i cansalà
INGREDIENTS:
Per
coure els cigrons
·
400
grs. de cigrons
·
1 fulla de llorer
·
1 ceba
·
3 alls sense pelar
·
1 tros de pernil o un ós.
·
Oli d'oliva, sal, mitja culleradeta de
bicarbonat
Per preparar l'olla
·
Els cigrons cuits
·
Caldo
de coure'ls
·
4 botifarres (que estiguen eixutes)
·
4 o 5 talls de cansalà curada
·
1 all
·
1 ceba
·
Un parell de cullerades de salsa de tomaca
·
Oli d'oliva.
PREPARACIÓ:
El dia abans hem de posar els cigrons en remull amb aigua
que els cobreixca i en sobre tres o quatre dits, una culleradeta de sal i mitja
de bicarbonat.
L'endemà els rentem, posem aigua al foc i quan estiga
calenta afegim els cigrons ( l'aigua els ha de superar també uns quatre dits),
afegim la fulla de llorer, la ceba
pelada i sencera, els alls sense pelar, el pernil, i un raig d'oli d'oliva. Quan bulli, abaixem el foc, tapem i els deixem
tapats durant 1 hora. Passat aquest temps, depèn del tipus de cigrons,
ja són cuits. Destapem l'olla, els salem i si no són tous encara, els deixem
que vagin bullint fins que estiguen cuits.
Ara prepararem l'olla:
1.
Fem
un sofregit amb la ceba i l'all picats
2. Incorporem
la tomaca, la cansalà i la botifarra, els cigrons i brou de coure'ls.
3.
Deixem
coure 20 minuts ( si cal hi anem afegint més brou).
Comentaris