Dónuts
INGREDIENTS:
·
3 cu. De llevat seca ( 22 gr.) o llevat de forn
·
240 ml. De llet (a uns 45º C )
·
400 gr. de farina de força
·
30 gr. de sucre
·
1/2 cu. De sal
·
1 cu. D'extracte de vainilla líquid
·
3 rovells d'ou
·
56 gr. de mantega
·
Oli vegetal
Per al glacejat:
·
150 gr. de Sucre glacejat
·
3 o 4 cu. De llet o aigua
PREPARACIÓ
1. En
un bol posem 180 ml. de llet i li afegim 2 cu. de llevat, ho mesclem tot i
li afegim 110 gr. de farina, ho tornem a
mesclar bé fins a aconseguir una massa. El cobrim amb un drap I ho deixem
reposar durant uns 30 minuts en un lloc càlid.
2. Ara
posem al bol de la nostra batedora elèctrica (
Si ho fem a mà en qualsevol bol) la resta de la llet i del llevat que
ens ha quedat, ho mesclem i continuem afegint els rovells d'ou, el sucre, la
sal, l'extracte de vainilla i la massa que hem preparat amb antelació, ho
mesclem durant uns 30 segons o fins que ens quede una mescla suau, afegim la
mantega a temperatura ambient (en quadrats) i tornem a mesclar durant uns 30
segons, o fins a ens quede una massa suau.
3. Tapem la massa amb
film transparent i ho deixem reposar a temperatura ambient durant 30
minuts. Quan passen els 30 minuts ho fiquem al frigorífic durant 1 hora mínim i
12 hores màxim.
4. Una
vegada que hem deixat reposar la massa,
enfarinem la superfície de treball i estenem la nostra massa amb el ruló,
deixant una alçada d'un poc més d'1 cm, i anem tallant amb l'ajuda d'un
tallador de dónuts o qualsevol altre que ens servisca per a això ( jo vaig usar
Un tallapastes redó ). Anem passant la nostra massa tallada sobre una safata
coberta amb un drap de cuina, i els dipositem damunt. Quan tinguem talalda tota
la massa
ho deixem reposar durant uns 40 minuts, cobert amb un drap llis, en un
lloc càlid i lluny de corrents d'aire.
5. Ara
posem en una paella l'oli i el calfem (a
uns 180è C) I comencem a fregir 1 o 2 minuts per cada costat.
6. Una
vegada fregits, preparem el glacejat:
posem en un bol tots els ingredients I batem fins a aconseguir una massa
suau i llisa. Submergim la meitat dels nostres dónuts en el glacejat i els
escorrem bé deixant-los reposar sobre una reixeta.
Una vegada
freds a Gaudir !!!!
També pots
donar-los un bany de xocolate .
Comentaris