dijous, 24 de novembre de 2011

Arròs Brut

Arròs Brut (de Empar Jurado)





Ingredients per a quatre persones:



Arròs

2 botifarres de ceba

1/2 ceba

2 dents d'all

Bajoqueta

Fesols de desfer

1 tomaca

Sal

Oli

Pebre roig molt

Safrà



Primer sofregim les botifarres i la reservem, després els alls, la ceba i la tomaca, afegim les verdures trosetjades, el pebre i afegim aigua, fiquem les botifarres per què vagen desfent-se, afegim un poc de safrà, deixem bollir fins que les verdures estiguen tendres i afegim l'arròs. És un arrós caldós que al desfer-se la botifarra es queda fosc i per aixó es diu brut





Arròs Brut (arròs típic mallorquí)



Ingredients: per a quatre persones



300gr.. De pollastre + el fetge

200gr.. De conill

100gr.. De porc

250gr.. De esclata-sangs o xampinyons

Una taceta de pèsols (optatiu)

Mitja ceba

Tres tomaques mitjanes

300gr.. D'arròs

Sal al gust

Una mica de safrà

Una mica de pebre negre

Una  mica de pebre roig

Una mica de canella



Elaboració:

Netejar i trossejar totes les carns. Posar l'aigua en l'olla i portar a ebullició. Tirar els trossos de carn i la sal. Deixar que bulla fins que la carn estiga quasi feta.



Mentrestant, fer un sofregit amb la ceba, les tomaques i els bolets o xampinyons i afegir-ho en l'olla. Possar també els pésols i l'arròs.

Amb el morter picar el fetge amb les especies i incorporar-lo.

Deixar bullir uns 15 minuts. Tastar per a veure si aquesta al punt. Ha de quedar semi caldos.