Pastís de carabassa
Aquest Pastís
de carabassa és espectacular, la textura cremosa del farcit és una carícia per
al paladar que contrasta amb el lleuger cruixent de la massa, quant al sabor…
millor que el proveu, hi ha coses que no es poden definir.
Ingredients:
Per a la massa
200 grams de
farina, 1 ou, 100 grams de mantega freda, 50 grams de sucre, 2 cullerades
soperes d'aigua freda i una mica de sal.
Per al
farciment
500 grams de
carabassa torrada, 150 grams de nata 35% M.G. 150 grams de llet, 3-4 grams de
mescla d'espècies per a pastís de carabassa. Sols 2-3 gr
La mescla d’espècies:(2
cullera/cafe d'anou moscada mòlta, 2 c/c
de clau mòlt, 2'5 c/c de jengibre en pols i 4 c/p de canella en pols)
3 ous, 165
grams de sucre moreno, ½ tavella de vainilla i una mica de sal.
Elaboració:
Comença
preparant la massa, L'elaboració de la massa és molt senzilla, posa en un bol
la farina tamisada i afig la mantega, mescla ambdós ingredients fins a obtindre
una mescla arenosa. A continuació incorpora la sal i el sucre en les proporcions
desitjades i l'ou, mescla amb les mans fins que la massa s'unisca, fes una bola
amb ella i col·loca-la en un bol cobert amb film transparent per a deixar-la
reposar en el frigorífic durant una hora, així prendrà consistència.
Torrar la carabassa, després de llavar-la bé obri-la per la mitat, enforna-la a
180é C fins que estiga tendra, així evites haver de pelar-la en cru, costa més,
en estar torrada la pell es desprén fàcilment.
Per a preparar
el farciment del pastís de carabassa, posa en el got de la batedora la polpa de
la carabassa, la nata, la llet, les espècies, el sucre, les llavors de la
tavella de vainilla, la sal i els ous. Tritura fins a obtindre una crema
lleugera, deixa reposar en el frigorífic mentres enfornes la massa.
La massa
necessita un enfornat abans per a evitar que s'humitege amb el farciment.
Cobreix-la amb paper vegetals i llegums seques o un pes especial per a
pastissos, i enforna a 180é C fins que tinga un lleuger color daurat.
Llavors
retira-la del forn i aboca el farciment de carabassa, introdueix-la de nou per
a enfornar durant 35 minuts o fins que el pastís haja quallat. En retirar-la,
punxa amb una fina broqueta o un furgadents, encara que el farciment es moga
com un flam, si el furgadents ix net, està feta. Deixa entebeir un poc abans de
desemmotlar i despresa deixa refredar totalment.
Bon profit.
Comentaris