Pastís de carabassa



Aquest Pastís de carabassa és espectacular, la textura cremosa del farcit és una carícia per al paladar que contrasta amb el lleuger cruixent de la massa, quant al sabor… millor que el proveu, hi ha coses que no es poden definir.

Ingredients:
Per a la massa
200 grams de farina, 1 ou, 100 grams de mantega freda, 50 grams de sucre, 2 cullerades soperes d'aigua freda i una mica de sal.

Per al farciment
500 grams de carabassa torrada, 150 grams de nata 35% M.G. 150 grams de llet, 3-4 grams de mescla d'espècies per a pastís de carabassa. Sols 2-3 gr
La mescla d’espècies:(2 cullera/cafe  d'anou moscada mòlta, 2 c/c de clau mòlt, 2'5 c/c de jengibre en pols i 4 c/p de canella en pols)
3 ous, 165 grams de sucre moreno, ½ tavella de vainilla i una mica de sal.

Elaboració:
Comença preparant la massa, L'elaboració de la massa és molt senzilla, posa en un bol la farina tamisada i afig la mantega, mescla ambdós ingredients fins a obtindre una mescla arenosa. A continuació incorpora la sal i el sucre en les proporcions desitjades i l'ou, mescla amb les mans fins que la massa s'unisca, fes una bola amb ella i col·loca-la en un bol cobert amb film transparent per a deixar-la reposar en el frigorífic durant una hora, així prendrà consistència.
Torrar la carabassa, després de llavar-la bé obri-la per la mitat, enforna-la a 180é C fins que estiga tendra, així evites haver de pelar-la en cru, costa més, en estar torrada la pell es desprén fàcilment.

Per a preparar el farciment del pastís de carabassa, posa en el got de la batedora la polpa de la carabassa, la nata, la llet, les espècies, el sucre, les llavors de la tavella de vainilla, la sal i els ous. Tritura fins a obtindre una crema lleugera, deixa reposar en el frigorífic mentres enfornes la massa.
La massa necessita un enfornat abans per a evitar que s'humitege amb el farciment. Cobreix-la amb paper vegetals i llegums seques o un pes especial per a pastissos, i enforna a 180é C fins que tinga un lleuger color daurat.

Llavors retira-la del forn i aboca el farciment de carabassa, introdueix-la de nou per a enfornar durant 35 minuts o fins que el pastís haja quallat. En retirar-la, punxa amb una fina broqueta o un furgadents, encara que el farciment es moga com un flam, si el furgadents ix net, està feta. Deixa entebeir un poc abans de desemmotlar i despresa deixa refredar totalment.
Bon profit.

Comentaris

Entrades populars