dimarts, 25 d’octubre de 2011

Mandonguilles de putxero



El dissabte passat, Pura va fer un putxero per a la família que vènia a dinar. Quan els valencians fem putxero, sempre ens passem un muntó amb les quantitats. La meua sogra diu que "si no poses, no es pot traure" I clar, hem de reciclar les sobres de manera que no es ressenta la butxaca pels excessos. Sempre trobem formes saboroses de no tirar res.

Ingredients per a 4 persones:
Sobres del putxero sense distincions de tipus (excepte els ossos, clar)
4 dents d'all
2 ramells de joliverd
2 ous
Oli d'oliva
sal
Una generosa quantitat d'allioli

Preparació:

Triturem les sobres del putxero (carn, verdura, cigrons, etc...). Piquem les dents d'all i el joliverd amb el morter fins que estiga fi, els mesclem amb el triturat del putxero i ho pastem fins a tindre una pasta homogènia. Amb ella preparem xicotetes mandonguilles, que anirem passant per ou batut i fregint en oli abundant i ben calent fins que estiguen daurades i al punt. En traure-les de la paella, les deixarem sobre paper de cuina per a escórrer l'oli sobrant.
Es pot afegir pa ratllat per a donar-li mes consistència.
Quan se servisquen, acompanyar amb allioli.